پیمانکار فونداسیون در رشت

پیمانکار فونداسیون در رشت

پیمانکار فونداسیون در رشت


پیمانکار فونداسیون در رشت

پیمانکار اجرای فونداسیون

پیش از اینکه مراحل اجرای پی را شرح دهیم، ابتدا توضیح مختصری در موردانواع پی ها خواهیم داد.

پی ها از نظر عمق به دو دسته کلی پی های سطحی و پی های عمیق تقسیم بندی می‌شوند که رفتار دینامیکی آن‌ها با یکدیگر کاملا متفاوت است.

پی های سطحی در انواع منفرد ، مرکب ، نواری و گسترده ( رادیه ژنرال ) متناسب با نوع و میزان بارهای وارده و مقاومت خاک طراحی و اجرا می‌شوند.

به دست آوردن پارامترهای ظرفیت باربری خاک مانند چگالی، چسبندگی، زاویه اصطکاک داخلی، میزان رطوبت، تراکم و غیره جهت طراحی بهینه و اقتصادی پی ضروری است.

عمق گمانه‌های شناسایی، جهت یافتن پارامترهای ذکر شده بنا به اهمیت پروژه معمولا تا محدوده ۱۰ درصد اضافه تنش‌های وارد بر خاک ناشی از وزن سازه امتداد می‌یابند.

در ادامه این مقاله به مراحل اجرای فونداسیون اسکلت بتنی و فلزی اعم از پی کنی و زیرسازی فونداسیون ، نحوه اجرای فونداسیون و بتن‌ریزی به صورت گام به گام پرداخته ایم.

 

پی کنی و مراحل قبل از اجرای فونداسیون 

۱) اصلاح ناهمواری های زمین و گودبرداری

۲) جانمایی پروژه

۳) زیرسازی فونداسیون ( بتن مگر )

 

گام اول : پی کنی و اصلاح ناهمواری های زمین و گودبرداری

پیش از شروع به ساخت و ساز زمین و پس از بررسی نوع خاک، تعیین سطح آب‌های زیرزمینی و انتخاب بستر مناسب برای ساختمان‌سازی لازم است ناهمواری‌های زمین هموار شوند.

جهت اجرای نقشه لازم است ناهمواری‌های زمین اصلاح و پوشش گیاهی احتمالی و ریشه درختان برداشته شود.

هم‌چنین در صورت نیاز باید گودبرداری تا عمق مورد نظر انجام شود. عمق گودبرداری تا تراز زیر بتن مگر است که توسط دوربین نقشه‌برداری یا شیلنگ تراز مشخص می‌شود.

اگرچه امروزه کمتر از شیلنگ تراز استفاده می‌شود ولی توجه به این نکته لازم است که قبل از استفاده از شیلنگ تراز باید حباب‌های هوای داخل آن تخلیه شود. برابر بودن سطح آب در دو سر شیلنگ نشانه نبود حباب‌های هوا و صحت عملکرد آن است.

لازم به ذکر است که حتی در خاک برداری های ماشینی نیز لازم است ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر آخر حتما به صورت دستی برداشته شده و سطح رگلاژ شود. هزینه احتمالی پر کردن زیر پی با قلوه سنگ و بتن مگر در صورت اضافه گودبرداری توسط ماشین آلات، بسیار بیشتر از هزینه رگلاژ دستی خواهد بود.

اگر این عملیات به صورت دستی انجام نشود باید برای جبران کردن حد فاصل تراز منفی زمین و تراز زیر بتن مگر، بر اساس نظر طراح سازه اقدام به سنگ چینی با سنگ لاشه و ملات ماسه و سیمان شود.

در حالت کلی اگر ضخامت زیرسازی کم باشد، با اضافه کردن ضخامت بتن مگر این کار انجام می‌شود و اگر ارتفاع زیرسازی فونداسیون زیاد باشد، با استفاده از ملات ماسه سیمان لاشه چینی سنگ انجام می‌گیرد.

پیمانکار فونداسیون در رشت

پیمانکار فونداسیون در رشت

گام دوم : جانمایی پروژه

پیش از اجرای فونداسیون باید تعیین کنیم که ملک ما از هر چهار طرف چه حد و مرزی دارد. تعیین حدود اربعه جهت جلوگیری از جا‌به‌جایی فونداسیون در زمان جانمایی و تجاوز به ملک‎‌های مجاور، بسیار حائز اهمیت است.

این حد و مرز بر اساس پروانه و نقشه‌های مصوب تعیین می‌شود تا فونداسیون به درستی در محدوده ملک اجرا شده و پس از آن اقدامات گودبرداری صورت بگیرد.

پس از انطباق جهت شمال نقشه با شمال جغرافیایی محل پروژه، یکی از محورهای طولی یا عرضی که موقعیت آن روی نقشه مشخص شده با حداقل دو میخ در ابتدا و انتها روی زمین اجرا می‌شود (به این امتداد، محور مبنا گفته می‌شود).

حال سایر محورهای طولی و عرضی از روی محور مبنا مشخص می‌شود. جهت کنترل عمود بودن محورها نیز می‌توان از قضیه فیثاغورث (که به آن ۳،۴،۵ گفته می‌شود) استفاده کرد.

نکته مهم آن است که هنگام پیاده کردن نقشه روی زمین، جهت جلوگیری از جمع شدن خطاها باید اندازه‌ها همیشه از یک نقطه اصلی (مبدا) محاسبه شده و روی زمین منتقل شود.

نکته دیگر که باید به آن توجه کرد این است که در زمین‌های شیب‌دار نیز باید طول افقی اضلاع ملاک عمل قرار گرفته شود.

پس از مشخص شدن حدود پلان، آکس‌ها با استفاده از ریسمان‌کشی و گچ‌ریزی روی زمین تثبیت می‌شود. این عملیات در پروژه‌های بزرگ با دوربین نقشه‌برداری و برای کارهای کوچک با ریسمان کار، متر گونیا و تراز قابل اجرا است.

در این موارد استفاده از مترهای پارچه‌ای به دلیل تغییر طول در اثر کشش و ایجاد خطای زیاد مجاز نیست.

پیمانکار فونداسیون در رشت

پیمانکار فونداسیون در رشت

 

گام سوم : زیرسازی فونداسیون ( بتن مگر )

پس از اطمینان از جانمایی دقیق پروژه، رگلاژ دستی کف و حصول کد ارتفاعی مندرج در نقشه، کف گود کروم بندی شده و بتن مگر (بتن نظافت) به ارتفاع حدود ۱۰ سانتی‌متر برای جلوگیری از جذب شیره بتن فونداسیون توسط خاک و ایجاد سطح تراز جهت آرماتوربندی اجرا می‌شود.

بتن مگر یک بتن غیرسازه ای با عیار سیمان حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در هر مترمکعب است.

بتن مگر جهت ایجاد سطح تمیز و عاری از گرد و خاک و نیز ایجاد سطح هموار برای آرماتوربندی فونداسیون اجرا می‌شود.

خاک زیر محل بتن ‌ریزی بهتر است مرطوب باشد تا در حین بتن‌ ریزی آب بتن را به خود جذب نکند و بتن پوک نشود.

نحوه اجرای فونداسیون رادیه یا گسترده به این شکل است که باید کل سطح فونداسیون در کف گود با بتن مگر اجرا شود، اما برای اجرای فونداسیون نواری ، تنها زیر نوارهای فونداسیون، بتن مگر ریخته می‌شود.

 

توصیه می‌شود در زمین‌هایی که گیاه و ریشه درختان وجود دارد، برای جلوگیری از رشد مجدد ابتدا کل سطح به گازوئیل آغشته شود. هم‌چنین جهت جلوگیری از هوازدگی خاک، ترجیحا باید فاصله زمانی خاک برداری و اجرای بتن مگر به حداقل ممکن کاهش یابد.

جهت اجرای بتن مگر ابتدا با دوربین یا شیلنگ تراز، کف گود نقاط هم ارتفاعی ایجاد شده که به آن کروم بندی گویند.

سپس بین کروم ها در فواصل ۱ تا ۳ متر شمشه‌گذاری می‌شود. نهایتا فضای بین شمشه‌ها بتن ریزی شده و با شمشه‌کشی و ماله مسطح می‌شود.

پیمانکار فونداسیون در رشت

پیمانکار فونداسیون در رشت

 

معمولا بتن مگر در پروژه‌های کوچک به صورت دستی توسط بتونیر ساخته می‌شود.

باید حداقل ۱٫۵ دقیقه پس از اضافه کردن تمامی مواد تشکیل دهنده، بتن درون دستگاه به خوبی مخلوط شده و سپس مورد استفاده قرار گیرد.

هم‌‎چنین جهت جلوگیری از جذب شیره بتن باید قبل از بتن ریزی، بستر خاک کمی مرطوب شود. بعد از اجرای بتن مگر و گیرش اولیه، جهت جلوگیری از گسترش ترک‌ها باید حداقل ۱۲ ساعت سطح آن مرطوب شده و سپس عملیات اجرای پی آغاز شود.

مراحل اجرای فونداسیون یا پی

۱) آرماتوربندی شبکه فونداسیون

۲)  نحوه اجرای قالب‌بندی فونداسیون

۳) بتن ‌ریزی فونداسیون

۴) باز کردن ‌قالب‌های فونداسیون

۵) عمل آوری بتن فونداسیون

هماهنگی‌های مراحل اجرای فونداسیون و نظارت

سایر نکات لازم که باید در مراحل اجرای فونداسیون توسط کارشناسان اجرا و نظارت ساختمان، هماهنگی شده، مورد بررسی و گزارش شوند به شرح زیر است:

۱) توصیه می شود که گزارش مرحله یک سازه ( اجرای فونداسیون ) مربوط به مجریان و ناظران سازمان نظام مهندسی ساختمان، ترجیحا حداقل ۴۸ ساعت قبل از بتن ریزی فونداسیون به مرجع صدور پروانه و سازمان نظام مهندسی ساختمان ارسال شود.

۲) تخلف زیربنایی ملک در صورت وجود، به صورت مکتوب به مراجع قانونی گزارش شده و دستور توقف عملیات تا رفع نواقص و تخلفات، صادر شود.

٣) قبل از بتن ریزی و تنظیم گزارش مرحله یک سازه، با آزمایشگاه بتن هماهنگی شود و از حضور نماینده آزمایشگاه بتن در روز بتن ریزی فونداسیون اطمینان حاصل شود.

۴) همان‌گونه که مطرح شد، در صورت تشخیص و نیاز به تست کششی میلگرد انجام گیرد و نوع میلگرد بر اساس تنش تسلیم و تنش نهایی تعیین شود.

نتیجه مکتوب تست، از آزمایشگاه ذیصلاح، اخذ و در اسناد نظارتی ساختمان ثبت و حتما به مراجع صدور پروانه و سازمان نظام مهندسی ساختمان ارائه شود.

پیمانکار فونداسیون در رشت

پیمانکار فونداسیون در رشت

۵) طی صورت جلسه مکتوب کد روی شالوده نسبت به بر و کف ابلاغی مصوب مرجع صدور پروانه در اسناد نظارتی ساختمان، ثبت و حتما به مراجع ذیصلاح، ارائه شود.

۶) از مرغوبیت بتن ارسالی، قبل از واریز اطمینان حاصل شود. مشخصات فنی و کیفی بتن مانند عیار سیمان، اسلامپ، افزودنی های مورد نیاز و غیره با مجری و بچینگ بتن مربوط هماهنگ شود.

۷) از سالم بودن و وجود ابزار مورد نیاز بتن، مانند تخته ماله، ویبراتور، وسایل انتقال و غیره قبل از واریز بتن اطمینان حاصل شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است