از صفر تا 100 نمای سیمان شسته

از صفر تا 100 نمای سیمان شسته

از صفر تا 100 نمای سیمان شسته

نمای سیمان شسته از جمله پرطرفدارترین نماهای بتنی محسوب می‌شود. دلیل این محبوبیت، مقاومت بالا و امکان ایجاد طرح‌های جذاب حتی با استفاده از رنگ‌های متنوع است. در این مقاله، با ما همراه شوید تا با معرفی سیمان شسته و روش‌های اجرای نما با آن، مزایا و معایب این نوع نما و نکات مربوط به آن آشنا شوید.

نمای سیمان شسته چیست؟

سیمان شسته از ترکیب سیمان سفید یا خاکستری، پودر سنگ، سنگدانه‌های رنگی و رنگدانه‌های معدنی ساخته می‌شود. به این دلیل نمای به‌کاررفته با این ترکیب را سیمان شسته می‌نامند که پس از اتمام اجرای نما، آن را با آب می‌شویند. سیمان شسته یکی از روش‌های محبوب برای اجرای نما در ایران است؛ چرا که هم استحکام بالایی دارد و هم ظاهر زیبا و قابلیت اجرا در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع دارد.

نمای سیمان شسته جزء نماهای اندودی محسوب می‌شود؛ به این معنا که قبل از اجرای خود سیمان شسته، ابتدا سطح دیوار باید اندوده شود. به طور کلی، اندوده کردن سطح ساختمان آن را برای نصب و اجرای انواع نماها مانند سیمان شسته یا سنگ و … آماده می‌کند.

سیمان شسته می‌تواند به جز در نمای بیرونی ساختمان، حتی در قسمت‌هایی مانند راه‌پله‌ها و دیوارهای باغ نیز مورد استفاده قرار گیرد. نمای سیمان شسته دارای امکان اجرا در طرح‌های مختلف است.

این امکان وجود دارد زیرا می‌توان در ترکیبات آن از سنگدانه‌های متنوع با رنگ‌های مختلف مانند قرمز، سفید، خاکستری، سبز یا مشکی در سیمان سفید یا خاکستری استفاده نمود؛ و همچنین می‌توان از قالب‌های مختلف مانند مستطیلی، مربعی و لوزی برای ساخت آن استفاده کرد. برای انتخاب رنگ سیمان مورد استفاده در ترکیبات سیمان شسته، باید به رنگ نهایی ساختمان توجه کرد که آیا تیره است یا روشن است.

از صفر تا 100 نمای سیمان شسته
نمای سیمان شسته دارای ظاهری منحصر به فرد و زیبا است.

چگونگی اجرای نمای سیمان شسته

برای اجرای نمای سیمان شسته، مناسب است از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا نتیجه‌ی مطلوب به دست آید که در این زمینه مجموعه عمران دژ شما را در این مسیر با بکارگیری کارشناسان مجرب یاری می‌کند.

قبل از شروع به اجرای نمای شسته، بهتر است وسایل مورد نیاز برای این کار را آماده کنید. وسایل مورد نیاز برای سیمان شسته همانند دیگر نماهای بتنی عبارتند از: استامپولی، کمچه، شمشه و ابر. اگر قصد انجام قالب‌بندی دارید، نیاز به موادی مانند چوب، یونولیت، سنگ یا شیشه نیز خواهید داشت.

روش اجرای نمای سیمان شسته در هشت مرحله زیر شرح داده شده است:

آماده‌سازی سطح

قبل از آغاز هر نوع اجرای نما برای ساختمان، لازم است که سطح زیر آن آماده شود. برای این کار، باید تمام آلودگی‌ها یا مواد اضافی روی سطح که مانع از چسبیدن متریال نما بر روی آن می‌شود را پاک کنید. همچنین، برای اجرای نمای سیمان شسته، ابتدا باید سطح دیواری که قرار است نما بر روی آن اجرا شود را تمیز و آماده نمایید.

ارزیابی میزان جذب آب دیوار

پس از آماده‌سازی دیوار، می‌بایست میزان جذب آب آن را ارزیابی کنید. برای این منظور، مقدار کمی آب را بر روی یک قسمت کوچک از دیوار بریزید. نیازی به زیاد خیس کردن دیوار نیست. اگر آب به سرعت در دیوار جذب شود، این نشان دهنده خشک بودن دیوار است. این موضوع می‌تواند باعث جذب سریع ملات اندودی شود که ممکن است بعد از خشک شدن، ترک بخورد.

در صورتی که زمان زیادی طول بکشد تا آب در دیوار جذب شود، این نشان دهنده خیس بودن دیوار است. در این حالت، ممکن است ملات اندودکاری به خوبی بر روی دیوار چسبیده نشود و همچنین ممکن است آب بیشتری به ملات جذب شود که باعث کاهش مقاومت و ماندگاری آن شود. این نیز می‌تواند باعث ترک خوردن ملات پس از خشک شدن آن شود.

کروم‌بندی

با توجه به میزان جذب آب دیوار، ملات اندودکاری را آماده کنید. برای اندودکاری، ابتدا دیوار را کروم‌بندی کنید. قسمتی از دیوار که بیشترین بیرون زدگی را دارد را پیدا کرده و از آنجا دیوار را به فاصله‌ی یک متر یک متر کروم‌کشی کنید. سپس، پس از انجام کروم‌بندی در کل دیوار، فضاهای بین کروم‌ها را با استفاده از کمچه و ماله با ملات اندودکاری پر کنید.

شمشه‌کشی

پس از اتمام کار آسترکشی دیوار، نوبت به شمشه‌کشی می‌رسد. این عمل به منظور صاف و یکدست کردن ملات انجام می‌شود. حتماً توجه داشته باشید که ضخامت لایه آسترکشی یا اندودکاری بیش از ۴-۵ سانتی‌متر نباشد، زیرا ملات اندودکاری از بتن‌های غیرمسلح است و افزایش زیاد ضخامت آن باعث می‌شود که در اثر انبساط و انقباض، ملات ترک بخورد.

از صفر تا 100 نمای سیمان شسته
این نوع نما مقاومت بالا و دوام قابل توجهی دارد.

خراش دادن سطح

پس از اتمام کار اندودکاری دیوار، می‌توانید سطح آن را با استفاده از ابزار مخصوص یا هر چیزی مانند چنگال خراشید. خراش زدن سطح اندودکاری باعث می‌شود که سیمان شسته نما بهتر به آن چسبد. همچنین، برای افزایش چسبندگی، می‌توانید سطح اندودکاری را کمی مرطوب کنید.

قالب‌بندی

در صورتی که می‌خواهید نمای سیمان شسته خود را با طرح‌های مختلفی اجرا کنید، می‌توانید از نوارهای شیشه‌ای برای قالب‌بندی استفاده نمایید. برای این کار، می‌توانید ابتدا با استفاده از ریسمان به عنوان راهنما، محل قرارگیری نوارهای شیشه‌ای را مشخص کنید و سپس نوارهای شیشه‌ای را در اماکن مشخص‌شده قرار دهید. این نوارهای شیشه‌ای عملکرد مشابه کروم‌بندی را دارند.

آماده سازی ملات نمای سیمان شسته

برای آماده‌سازی ملات سیمان شسته، ابتدا سیمان، پودر سنگ و سنگدانه‌های رنگی را با هم مخلوط کرده و سپس آب را به آن اضافه می‌کنیم. غلظت ملات سیمان شسته نباید از غلظت ملات اندودی ما بیشتر باشد و بهتر است که غلظت هر دو ملات با یکدیگر مطابقت داشته باشند.

برای تهیه این ملات معمولاً از سیمان سفید استفاده می‌شود؛ زیرا دارای چسبندگی بهتری است و رنگ زیباتری دارد. برای مخلوط کردن ملات نیز می‌توان از همزن برقی استفاده کرد تا ملات به‌طور کاملاً یکدست مخلوط شود. بعد از آماده شدن ملات سیمان شسته، با استفاده از ماله فاصله بین شیشه‌ها را با ملات پر می‌کنیم.

شستشوی نما

پس از اتمام اجرای نمای سیمان شسته، لازم است سطح آن را بشویید. شستن سطح بتن باعث پاک شدن ماسه‌های روی آن و به نمای سیمانی اجازه می‌دهد تا سنگدانه‌های رنگی به خوبی ظاهر شوند. برای این کار، با استفاده از یک ابر یا برس خیس، به آرامی بر روی سطح نما حرکت کنید. توجه داشته باشید که وارد کردن فشار زیاد یا استفاده از جریان آب با فشار بالا ممکن است به آسیب دیدن نمای سیمان شسته منجر شود.

مزایای نمای سیمان شسته

  • استحکام و دوام طولانی در مقایسه با دیگر نماهای سیمانی مانند نمای سیمان سفید تگری
  • قابلیت اجرا در طرح و رنگ‌های گوناگون
  • ایمنی بیشتر در مقابل برخی روش‌های اجرای نما، مانند سنگ و سرامیک
  • هزینه به نسبت ارزان و مقرون به صرفه

معایب نمای سیمان شسته

  • سرعت اجرای نمای سیمان شسته پایین است و روزانه حدود ۱۰-۱۵ مترمربع از کار را می‌توان انجام داد.
  • این نوع نما به‌طور کامل به عنوان یک عایق در برابر رطوبت محسوب نمی‌شود.
  • اجرای سیمان شسته باعث افزایش وزن نما و ساختمان می‌شود.
  • در طول زمان، این نما به آلودگی و گرد و خاک حساس است و رنگ آن تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
از صفر تا 100 نمای سیمان شسته
استفاده از نمای سیمان شسته، یک گزینه اقتصادی و عملی برای تزیین و ایجاد نماهای متنوع می‌باشد.

جمع بندی نهایی

به طور خلاصه، نمای سیمان شسته با استحکام و دوام بالا، قابلیت اجرا در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع، و هزینه مقرون به صرفه خود، یک گزینه جذاب برای نمای ساختمان است. با این حال، سرعت اجرای پایین، کاهش عملکرد به عنوان یک عایق در برابر رطوبت، و حساسیت به آلودگی و گرد و خاک، ممکن است محدودیت‌هایی را برای استفاده در برخی مواقع ایجاد کند.

از آنجایی که نمای سیمان شسته با گذر زمان به خود آلودگی می‌گیرد و رنگ آن تغییر می‌کند، نیاز به نگهداری و مراقبت دایمی دارد تا ظاهر زیبا و کیفیت برتر خود را حفظ کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است