رمپ چیست و جمع آوری آن در گودبرداری چگونه است؟

رمپ چیست و جمع آوری آن در گودبرداری چگونه است؟

رمپ چیست و جمع آوری آن در گودبرداری چگونه است؟

یکی از مراحل مهم در ساخت یک ساختمان، عملیات خاک برداری و گودبرداری ساختمان است. عملیات گودبرداری به منظور آماده‌سازی سطح زمین انجام می‌شود. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که تفاوت خاکبرداری و گودبرداری چیست؟ گودبرداری همان خاکبرداری است با این تفاوت که گودبرداری عمق بیشتر و پیچیده‌تری دارد.

گودبرداری با هدف فراهم کردن امکانات رفاهی مانند استخر، پارکینگ، انبار، و سونا انجام می‌شود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این بخش از مقالات مرتبط با ساخت و ساز، قصد داریم به بررسی خاکبرداری و گودبرداری، همچنین مباحث مربوط به رمپ و جمع‌آوری رمپ در گودبرداری بپردازیم.

مفهوم رمپ

رمپ یک سطح شیب‌دار است که برای دسترسی راحت‌تر خودروها و عابران پیاده احداث می‌شود. به‌عنوان مثال، وقتی کف خیابان از پارکینگ ساختمان صد سانتی‌متر پایین‌تر است، برای اینکه خودرو بتواند از آن عبور کند، رمپ باید ایجاد شود.

مشکلات رایج در جمع آوری رمپ در گودبرداری

رمپ چیست و جمع آوری آن در گودبرداری چگونه است؟
رمپ‌ها بهبود دسترسی و ایمنی در محیط‌های ساختمانی را فراهم می‌کنند.

در ادامه، چند مشکل رایج در جمع‌آوری رمـپ در گودبرداری را برایتان معرفی می‌کنیم. هر یک از این مشکلات ممکن است باعث خرابی و خسارات زیادی شود؛ به همین دلیل، توصیه می‌شود که به آن‌ها توجه داشته و در صورت امکان با استفاده از روش‌های مختلف، از وقوع آن‌ها جلوگیری کنید.

شکستن رمپ

زمانی که همه دیواره‌های گود پشت رمپ پایدار شده و تنها دیواره‌های پشتی رمپ باقی مانده باشند، می‌توان به شکستگی رمـپ اشاره کرد. در این صورت، این بخش‌ها توسط ماشین‌آلات خاکبرداری خرد و پایدار می‌شوند. این وضعیت می‌تواند منجر به خرابی و از بین رفتن رمـپ شود.

برگشت رمپ

برگشت رمـپ به معنای پایدارسازی تمامی دیواره‌های پروژه و باقی‌ماندن دیواره ورودی پشت رمـپ به صورت یک سکوی ثابت است. در این شرایط، بیل مکانیکی به آرامی سکوی باقی‌مانده را خرد کرده و ارتفاع آن را تا زمانی که سطح مطلوب نشود، اصلاح می‌کند؛ سپس خاک اضافه‌شده را با استفاده از ماشین‌آلاتی مانند جرثقیل جابه‌جا می‌کند و از محدوده پروژه دور می‌کند. این فرایند، به ترتیب، به عنوان برگشت رمـپ شناخته می‌شود.

نکات مهم:

  • در صورت نیاز به گودبرداری عمیق در یک پروژه، باید از تجهیزاتی نظیر مینی بیل مکانیکی، بیل مکانیکی و … استفاده کنید. در آغاز هر پروژه، بیل مکانیکی مسئول انجام عملیات پنل‌برداری، هم‌تراز کردن و پایدارسازی بخش‌های مختلف زمین است. همچنین، بیل مکانیکی باید در شیفت شب خاک‌های اضافی، بدون کیفیت و زباله‌ها را حمل و به مکان دیگر منتقل کند. در این مرحله، می‌توانید برای انجام سریع‌تر کار از کامیون‌های ده چرخ استفاده کنید.
  • برای پروژه‌هایی که سبک و دارای حجم کمی هستند، می‌توانید از مینی بیل مکانیکی استفاده کنید؛ اما اگر حجم پروژه بیش از حد طبیعی باشد، باید از ماشین‌آلات سنگین‌تر و پیشرفته‌تر استفاده کنید.
  • برای رمپ و جمع‌آوری رمـپ در گودبرداری از جرثقیل‌های سنگین استفاده می‌شود. همان‌طور که در ابتدای بحث توضیح داده شد، رمـپ یک سطح شیب‌دار است که از ترانشه‌های خاکی تشکیل شده تا دو سطح غیرتراز را به یکدیگر متصل کند.
  • مراحل رمپ و جمع‌آوری رمپ در گودبرداری برای هر پروژه متفاوت است و باید با توجه به سختی و آسانی پروژه و مسائل ژئوتکنیکی، مراحل و روش آن را شفاف‌سازی کرد.

انواع خاکبرداری از نظر عمق

رمپ چیست و جمع آوری آن در گودبرداری چگونه است؟
طراحی صحیح رمپ‌ها نیاز به درک دقیق از محیط و نیازهای کاربران دارد.

محققین و مهندسین ساختمان‌سازی برای بهبود و تسهیل فرآیند کار، طبقه‌بندی زیر را ارائه داده‌اند. این طبقه‌بندی مرتبط با انواع خاکبرداری بر اساس عمق است، که هرکدام ویژگی‌ها و ابزار مربوط به خود را دارند. در صورتی که به این نکات توجه نکنید، ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوید.

  1. خاکبرداری تا عمق ۶۰ سانتی‌متر
  2. خاکبرداری تا عمق ۳ متر
  3. خاکبرداری تا عمق ۶ متر
  4. خاکبرداری تا عمق ۹ متر
  5. خاکبرداری تا عمق ۱۲ م

در پروژه‌هایی که عمق ۶۰ سانتی‌متر یا کمتر دارند، برای جمع‌آوری رمـپ در گودبرداری‌ها، از جرثقیل، بیل مکانیکی، خاور و بابکت استفاده می‌شود؛ در این مناطق که عمق سطح زیاد نیست، خطرات جدی وجود ندارد، اما اگر بنا فرسوده باشد، نیاز به دقت و بررسی‌های تخصصی‌تری دارد.

در گودبرداری و جمع‌آوری رمپ‌هایی که عمق بیشتر از ۶ متر دارند، مینی بیل مکانیکی قادر به جمع‌آوری رمپ در گودالبرداری نیست و نیاز به ماشین‌آلات بزرگتری است تا بتوان حجم خاک موردنظر را جابه‌جا کرد. در انتهای کار، بیل مکانیکی رمپ دست‌سازی را ایجاد کرده و خارج از محدوده پروژه منتقل می‌کند؛ سپس رمپ دست‌ساز خود را جهت بالا آمدن بارگیری آماده می‌کند.

اما در گودبرداری‌هایی که عمق آن‌ها بیشتر از ۹ متر است، باید بررسی دقیقی از وضعیت زمین و حجم خاک انجام شود؛ در این روش از بیل مکانیکی، بابکت و کامیون استفاده می‌شود.

در این عمق، احتمال خطرات به مراتب بیشتر از عمق‌های نوع قبلی است؛ لذا باید قبل از هر اقدام، تمام جوانب و بخش‌های موردنظر را بررسی کرده و تمامی اقدامات حفاظتی را برای پیشگیری از هرگونه خطر برای جان کارگران و اموال انجام داد.

اما در گودبرداری و جمع‌آوری رمپ‌هایی که عمق آن‌ها بیشتر از ۱۲ متر است، باید از روش بیل مکانیکی و روش باکت به باکت استفاده کنید.

رمپ چیست و جمع آوری آن در گودبرداری چگونه است؟
استفاده از رمپ‌های استاندارد می‌تواند خطرات ناشی از نقصان در ساختمان‌ها را کاهش دهد.

جمع بندی نهایی

به صورت کلی، اگر بخواهیم مطالب را جمع‌بندی کنیم، از ارتفاع ۹ متر به بالا، تمامی روش‌ها و مراحل برای جمع‌آوری رمپ در گود‌برداری‌ها یکسان است و تنها تفاوت در نوع ماشین‌آلات مورد استفاده آن‌ها خواهد بود. شما می‌توانید هرکدام از روش‌ها را که می‌پسندید، انتخاب کنید و با توجه به اقتصادی بودن و بهره‌وری هرکدام، اقدامات خود را انجام دهید.

اما در مواقعی که عمق زمین از ۱۴ متر عبور می‌کند، باید از تاورکرین استفاده کنید. این روش، مشابه روش حمل خاک با جرثقیل بوده و تنها تفاوت آن‌ها نوع ماشین و دستگاه‌های صنعتی است.

در انتهای عملیات جمع‌آوری رمپ، ماشین‌آلات را باید با استفاده از جرثقیل از گودال خارج کنید. شما می‌توانید بر اساس علم و تجربه خود برای انجام کلیه عملیات، از تلفیق روش‌های مختلف بهره‌مند شوید.

به عنوان توصیه پایانی باید بگوییم، اگر قصد احداث یا جمع‌آوری یک رمپ را داشته باشید، باید کلیه عوامل نظیر عرض، طول، اندازه‌های شیب و … را بررسی کرده و نسبت به سطح زمین و پروژه‌تان اقدام به ساخت یا جمع‌آوری آن کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است