سبک معماری ارگانیک چیست
سبک معماری ارگانیک چیست
با نگاهی به اطراف، به وضوح متوجه میشویم که ساختمانها امروزه به شکلها و طرحهایی بسیار متفاوت از گذشته ساخته میشوند. استفاده از معماری ارگانیک و دکوراسیون داخلی ارگانیک از جمله دلایلی است که ساختمانهایی به وجود میآیند که نه تنها زیبا و منحصربهفرد هستند، بلکه به طبیعت و محیط زیست هم احترام میگذارند.
اگر شما هم به این مسائل کنجکاو هستید، با ما همراه شوید و در ادامه با این موضوعات آشنا شوید.
برای بهترین درک از اثرگذاری معماری و دکوراسیون داخلی ارگانیک، قصد داریم هر یک را بهصورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم. در این راستا، به تاریخچه، ویژگیها، و البته نمونههای برجستهای از مشهورترین ساختمانهایی که با این سبکها ساخته شدهاند، پرداخته میشود.
هر یک از این سبکها میتوانند چندین مثال متفاوت داشته باشند، اما در این مقاله، تمرکز بر روی مشهورترین آثار این دو فلسفه قرار دارد.
معماری ارگانیک؛ یکی از سبکهای خاص معماری
سبک معماری ارگانیک به عنوان یکی از جریانهای معماری پستمدرن شناخته میشود. این سبک معماری بر اساس اصولی چون تعامل با محیط، استفاده از مواد طبیعی، تعادل و هماهنگی با محیط زیست و توجه به جزئیات طراحی و فرمهای طبیعی شکلگرفته است.
احتمالاً برای شما نیز این پرسش مطرح شده باشد که از چه زمانی، توسط چه کسی و با چه پیشزمینهای، این سبک جدید معماری شکل گرفته است.
آغاز این سبک معماری به دلیل نارضایتی از سبکهای معماری پستمدرن در دهه ۱۹۶۰ میلادی بود. معماری پستمدرن با ویژگیهای صنعتی و ساختاری که به محیط زیست کمتر توجه میکرد، بهمرور محبوبیت خود را از دست داد.
درحالیکه انواع سبک معماری پستمدرن بر روی مواد صنعتی و فرمهای شکسته تأکید داشتند، سبک ارگانیک به دنبال ایجاد تعادل و هماهنگی بین ساختمان و محیط زیست بود. به همین دلیل، جریان شکلگیری و گسترش سبک معماری ارگانیک بسیار زود پیشرفت کرد.
جالب است بدانید که معماران بزرگ و شناختهشده زیادی وجود داشتند که از این سبک حمایت کرده و به فعالیت در آن پرداختند. معمارانی مانند فرانک لوید رایت، آلفرد ویتفیلد، لوییس آیکان، و چارلز و ری مکایندو از جمله آنها هستند که در زمینهی سبک معماری ارگانیک فعالیت داشتند.
بدون دیدگاه