طراحی نما در رشت

طراحی نما در رشت

نمای ساختمان در گیلان

طراحی نمای ساختمان تاثیر قابل توجهی در برداشت و تلقی افراد از کیفیت و ساخت هر پروژه ساختمانی دارد. نمای بیرونی ساختمان هویت یک ساختمان است که باید همگون با بافت نمای ساختمان های مجاور باشد .هنگام ورود به یک منطقه مسکونی و مشاهده ساختمان های منطقه اولین و مهم ترین چیزی که به چشم بیننده می رسد طراحی نمای آن ساختمان ها ست.

نمای ساختمان ها جزء اصلی ساختمان بوده و نمود خارجی هر بنا می باشد که سازنده ی بدنه و تصویر ذهنی شهروندان از آن شهر است. به همین علت طراحی نما از مهم ترین عوامل در صنعت ساختمان سازی است.

iranian building design idea 283866 9

چیزهایی که باید راجع به طراحی نما بدانید

نمای هر ساختمانی نشان دهنده هویت یک بنا است. یک معمار یا سازنده با  طراحی مناسب به ساختمان خود هویت، اعتبار و شخصیت می بخشید. طرح ظاهری نما باید بیانگر عملکرد و کاربری ساختمان باشد و مورد استفاده از آن را به بیننده القا کند. بطور مثال نمای یک ساختمان اداری بایستی با عملکرد ساختمان همخوانی داشته باشد.

سلیقه شخصی کارفرما در بحث طراحی بسیار تاثیر گذار است. این امر در سطح گسترده شهری و نمای عمومی بدون در نظر گرفتن اصول زیبایی شناسی و بافت شهری می تواند یک نقطه ضعف محسوب شده و می تواند باعث ناهمگونی بافت شهری شود. بنابراین اعمال سلایق شخصی بدون در نظر گرفتن نمای محیط نه تنها به زیباتر شدن ساختمانها کمکی نمیکند بلکه باعث آشفتگی میشود. نمای هر ساختمان در یک شهر تاثیر مستقیم روی بدنه ی خیابان ها یا میدان هایی که در آن قرار گرفته است دارد.

عوامل زیادی در طراحی نمای بیرونی ساختمان تاثیر دارد. برخی از این عوامل به شرح زیر می باشد:

  • چشم نوازتر شدن ظاهر ساختمان ها
  • عدم انتقال آلودگی صوتی
  • جلوگیری از اتلاف انرژی در فصول مختلف
  • محافظت از ساختمان در برابر شرایط جوی نظیر زلزله و باد و باران

مواردی که باید در طراحی نمای ساختمان لحاظ شود

۱-معماری ساختمان: عمر مفید یک ساختمان مسکونی حدود ۳۰ تا ۵۰ سال است .باید برای این سال ها به فکر یک طراحی نمای ساختمان زیبا و چشمگیر بود تا از زیبایی و ابهت ساختمان طی این سال ها کم نشود و ایجاد خستگی در چشم افراد نکند.

۲- ایجاد هماهنگی با معماری شهری: هر شهر و محله ای هویت و شخصیت مخصوص به خود را دارا است. یک طراحی نمای ناهماهنگ و ناهمگون به تاریخ ، زیبایی و بافت منطقه لطمه می زند. برای همین است که هنگام طراحی نمای ساختمان باید به معماری شهر و منطقه توجه ویژه نمود.

۳- تعرفه طراحی نمای ساختمان :برای این که ساختمان یک نمای زیبا و مناسب با بودجه داشته باشد باید از همان ابتدا یک طراحی درست و حساب شده انجام شود. تعرفه طراحی نما ساختمان بسته به متریال و تعداد طبقات متفاوت است. با بررسی دقیق و کارشناسی میتوان از افزایش قیمت طراحی نما ساختمان جلوگیری کرد.

اصول کلی برای طراحی نما ساختمان

زیبایی نمای یک ساختمان روی جذابیت بیشتر فضای عمومی تاثیرگذار است . بهتر است یک ساختمان علاوه بر منحصر به فرد بودن با همسایگی هایش نیز هماهنگی داشته باشد و خطوط و متریال هایی از نماهای آن منطقه در طراحی نما دیده شود. در طراحی نما،باید فرهنگ و بافت منطقه بررسی شود و با هنر معماری و خلاقیت طراح ترکیب شود تا ظاهر چشم نوازی برای ساختمان ساخته شود.

نورپردازی نما :

نورپردازی باعث میشود نمای ساختمان در شب مانند روز تاثیر گذار باشد. از این رو طراحی نورپردازی به اندازه طراحی خود نما حائز اهمیت است. نورپردازی نباید خیلی خیره کننده باشد. در نگاه اول باید نما به چشم بیاید و بعد نورپردازی جلب توجه کند.

I380X253 020374192394پویایی در طراحی نما :

با تغییر ابعاد بازشوها و ترکیب متریال های مختلف و استفاده از المان های افقی و عمودی میتوان نمای پویایی ایجاد کرد. نمای ساختمان پویا و سیال در نگاه بیننده جذاب تر و از لحاظ بصری با ارزش است.

خوانایی نما :

سادگی و خوانایی نما برای ساختمان های چند طبقه و بلند مرتبه از اصول طراحی نما است و باید در طراحی از ایجاد تنوع بیش از اندازه جلوگیری شود. استفاده از مصالح تک رنگ با بافت های شبیه به هم میتواند در ایجاد خوانایی مثمر ثمر باشد .استفاده از المان های برجسته افقی و عمودی باعث کاهش این یکنواختی میشود.

سازگاری نما با اقلیم :

توجه به شرایط آب و هوایی منطقه از مهمترین اصولی است که باید در طراحی معماری ساختمان به آن توجه شود. نما به عنوان بدنه ساختمان، وظیفه محافظت از ساختمان و مهیا کردن آسایش ساکنین را بر عهده دارد. پس باید در شرایط متغیر جوی، از سازه در برابر تنش های آب و هوایی محافظت نماید.

سازگاری نما با سازه :

اولین نکته در ایستایی یک نما ،اتصال اصولی آن به سازه ساختمان است. فرایند طراحی نما یک حرکت رفت و برگشتی از پلان به سازه است .

بدنه نما با در نظر گرفتن اینکه از چه مصالحی استفاده میشود، باید اتصالات محکمی با سازه اصلی داشته باشد. بنابراین باید تمام جزئیات طراحی نما با نقشه سازه منطبق باشد. از مشخصه های یک ساختمان استاندارد، اتصالات یکپارچه بدنه ساختمان با ساختار و سقف میباشد.

سبک های طراحی نما:نما 10

طراحی نمای کلاسیک و نئو کلاسیک ویا رومی

استفاده از المان های مخصوص و منحصر به فرد در طراحی نمای ساختمان به بنا چهره ای زیبا و مشخص می دهد. طراحی نما رومی سبکی الهام گرفته از معماری روم باشتان با ستون و المان های مجلل است.  به این نوع طراحی ، طراحی نمای نئوکلاسیک نیزمی گویند.

به کار بردن انواع ستون از متریال های مختلف و همینطور استفاده از سنگ و چوب در این نوع طراحی نما به ساختمان زیبایی دو چندان می دهد. برای دارا بودن یک ساختمان با این گونه طراحی می توانید از مشاورین طراحی نمای ساختمان با تجربه و حرفه ای در استودیو قاف بهره مند شوید.

طراحی نمای مدرن

طراحی نمای مدرن از قوانین معماری مدرن پیروی می کند. بر خلاف طراحی نمای کلاسیک در نمای مدرن ساختمان تزئینات حذف شده و عناصر به کار رفته شکل ساده تری دارند. نمای مدرن بر اساس آخرین پیشرفت ها که با متریال های به روز و متنوعی انجام میگیرد جای خود را در طراحی نما باز کرده است. استفاده از انواع مصالح ساختمانی که علاوه بر زیبایی به ساختمان شما هویت میبخشد.

مصالحی چون شیشه، کامپوزیت و فلز با سبکی نوین و طراحی زیبا و همچنین استفاده از نورپردازی با جدیدترین روش ها و رنگ بندی های متنوع که به ساختمان جلوه ای پر شکوه خواهد داد. همچنین هزینه طراحی نمای مدرن بسته به متریال اولیه استفاده شده می تواند پایین تر از سبک های دیگر باشد.

طراحی نمای مینیمال

این نوع سبک که بر اساس سادگی در طراحی و نفی هر گونه تزئینات زائد است در ایران طرفداران زیادی ندارد. در این نوع طراحی نما از تعداد محدودی متریال استفاده شده و کاربرد ساده و صریح فرم ها اصل طراحی است.

 نمای تلفیقی

در این نوع طراحی که بیشتر در ساختمان های اداری و تجاری کاربرد دارد ،از ترکیب شیشه، سنگ و کامپوزیت استفاده میشود. ویژگی این گونه طراحی در این است که انواع متریال ها در طراحی نمای ساختمان تلفیقی کاربرد داشته و می توان از آنها استفاده نمود . با ایجاد موج و طرحهای تلفیقی های بر روی نما میتوان بر زیبایی هر چه بیشتر آن افزود.

 نمای ایرانی اسلامی

در این نوع طراحی نمای ساختمان که بیشتر در ساخت مساجد و اماکن مذهبی کاربرد دارد از مصالحی همچون سنگ و کاشی و آجر استفاده می شود و بیشتر در تزئینات آن از نقوش اسلیمی استفاده میشود.

طراحی نمای اسلامی دارای ویژگی منحصر به فرد و المان های مشخصی است که این گونه طراحی ها را شاخص نموده است. از جمله این المان ها: قوس ها ، کاربندی ها ، و مقرنس کاری و کتیبه ها ،ستون ها و گره ها میباشد.

همان گونه که در بالا ذکر شد طراحی نمای ساختمان تنوع بسیاری دارد اما برای این که شما در طراحی نمای ساختمان خود دچار مشکل و پرداخت هزینه های گزاف برطرف نمودن مشکلات نشوید لازم است که این کار را به افراد با تجربه و حرفه ای در این زمینه بسپارید.

 

ضوابط پیشنهادی طراحی نما توسط کمیسیون طراحی شهری:

  • در طراحی نما عملکرد ساختمان(مسکونی، اداری و …) مد نظر قرار گیرد.استفاده از کامپوزیت برای نماهای مسکونی توصیه نمی شود.
  • در طراحی نما ترجیحا حداکثر از ۲ نوع مصالح با رنگ غالب روشن و ملایم (سفید، کرم، شیری) استفاده شود. و همچنین استفاده از رنگ های نامتعارف و تند در نمای ساختمان توصیه نمی شود.
  • مصالح استفاده شده در نما از جنس و کیفیت با دوام و مرغوب انتخاب شود.
  • برای اجرای سنگ ها در نما از اسکوپ استفاده گردد و در صورت استفاده از آجر در نما، از بندکشی استفاده شود.
  • در نمای ساختمان و جایی که با انسان در ارتباط است ،از مصالحی که عکس العمل منفی در انسان ایجاد می کند مانند فلز و اجسام برنده یا شکننده پرهیز شود.
  • حتی المقدور از شیشه ساده وبرای کاهش آلودگی صوتی از پنجره دوجداره استفاده شود.
  • استفاده از پنجره یکسره جهت باکس راه پله ممنوع است.
  • قاب پنجره و اجزای نما در صورت همرنگ بودن با نمای اصلی مجاز می باشد.
  • فضای ورودی ساختمان تعریف شده و دعوت کننده باشد و با عقب رفتگی در پلان طراحی شود.
  • در طراحی نما به تناسب و توازن خطوط ریتم افقی و عمودی غالب توجه شود.

P310X207 581368738185اجرای نمای ساختمان :

یک طراحی خوب زمانی به چشم بیننده می آید که درست اجرا شده باشد. اجرای نمای ساختمان بسته به نوع مصالح نما و روش نصب انواع مختلفی دارد. اجرای نمای ساختمان به سه روش انجام میشود:

اجرای نما با ملات سیمان:
  • در این روش از ملات ماسه سیمان برای نصب مصالح ساختمانی بر روی نما استفاده می‌شود.
  • از مزایای این روش این است که در بیشتر موارد به دلیل تراز نبودن نمای ساختمان‌ها در هنگام اجرا،استفاده از روش ملات باعث می‌شود تا میزان خطا کاهش یابد.
  • مزیت دیگر این روش پیوند مستحکم مصالح نما به جداره اصلی ساختمان است که احتمال سقوط مصالح را کاهش میدهد.
  • یکی از معایب روش نماکاری با ملات این است که دوغاب استفاده ‌شده موجب کثیف شدن نما می‌شود.
  • یکی دیگر از معایب این روش سنتی این است که اجرا با سرعت کمتری پیش میرود.
  • در روش نماکاری با ملات، نیروی اجرایی نیاز به تخصص خاصی ندارد و استادکاران حرفه ای آن را انجام میدهند، که این امر درصد خطای کار را بالا میبرد.
اجرای نمای خشک:
  • در این روش از پیچ و مهره‌های مخصوص و ریل‌های تعبیه ‌شده برای اتصال مصالح ساختمانی استفاده می‌شود.
  • در این روش اجرای نما کاملاً خشک و بدون استفاده از ملات و دوغاب انجام می‌شود.
  • از مزایای روش نمای خشک عایق‌بندی صوتی و حرارتی ساختمان بعد از اجرا است.
  • به دلیل نیاز نداشتن این روش به داربست، سرعت اجرای نمای خشک افزایش می‌یابد. سرعت و سهولت اجرای نمای ساختمان‌های مرتفع آن را به یکی از روش های رایج نماسازی تبدیل کرده است.
  • از دیگر مزایای این روش عدم ایجاد ضایعات ساختمانی است.
  • همچنین امکان ترمیم و تعویض مصالح مخدوش روی نما نیز وجود دارد.
  • در نمای خشک از مصالحی چون پانل سنگی، صفحات کامپوزیتی، رسی و… استفاده می‌شود.
  • در این روش باید از نیروی متخصص استفاده شود اما می‌توان به کارگرهای ساده هم آموزش داد.
اجرای نما با استفاده از چسب:
  • در این روش از چسب مخصوص برای اتصال مصالح ساختمانی به نما استفاده میشود. انتخاب چسب مناسب بر اساس خصوصیات فنی مصالح به‌کاررفته صورت می‌گیرد.انتخاب چسب مناسب به دانش فنی و مهندسی نیاز دارد. چسب مانند مواد الاستیکی، حرکات ارتعاشی کاشی و آجر را به حداقل می‌رساند.
  • در این روش باید از پلاستر سیمانی ‌به عنوان زیر ساز استفاده شود و بعد مصالح ساختمانی آغشته به چسب روی آن نصب شوند.در نظر داشته باشید که حتما قبل از قرار دادن مصالح روی جداره،سطح پشت مصالح به ‌صورت یکدست با چسب پوشانده شده باشد.از مزایای این روش افزایش عمر نمای ساختمان است.در این روش مهندس ناظر باید از بندکشی‌ها اطمینان حاصل کند وگرنه آب به پشت مصالح نفوذ کرده، یخ میزند و مصالح نما را از بدنه جدا میکند .

 

 

map gilan44

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است