اسکلت بتنی

نحوه محاسبه سود ساخت وساز

اسکلت بتنی

اسکلت بتنی چیست؟

استفاده از اسکلت بتنی در ساخت سازه های بتنی صورت گرفته و استفاده از آن در انواع ساختمان های مدرن مشاهده می شود. سازه های بتنی شامل یک چارچوب یا همان اسکلت بتنی می باشند. قسمت افقی سازه های بتنی شامل تیرها و قسمت عمودی شامل ستون ها است.

استفاده از بتن در ساخت اسکلت بتنی در فونداسیون، تیرها، ستون، تیرچه ها، پله، سقف و دیوار برشی صورت می گیرد. همان گونه که گفته شد، در اسکلت بتنی از بتن آرمه استفاده می شود.

بتن آرمه، بتن مسلح بوده و علاوه بر شن و ماسه، سیمان و آب از صفحات فلزی و میلگردهای آهنی در آن ها نیز استفاده می شود. از آن جایی که این گونه اسکلت ها در برابر فشار کششی مقاومتی ندارد، استفاده از بتن آرمه و قرار دادن آرماتور در آن ها باعث افزایش مقاومت کششی سازه می شود.

اسکلت بتنی

 

مقاوم سازی سازه بتنی

به طور کلی مقاوم سازی سازه های بتنی به سه روش صورت می گیرد:

  • اضافه کردن اعضای جدید
  • تقویت اعضای جدید
  • کاهش بارهای وارد بر سازه

 

اجرای اسکلت بتنی

اجرای اسکلت بتنی مراحل مختلفی را شامل می شود که در ادامه به توضیح در این زمینه می پردازیم. در مرحله اول باید نسبت به زیرسازی محل مورد نظر اقدام کرد. در مرحله بعد، نوبت به گودبرداری اصولی سطح می رسد.

در مرحله سوم باید نسبت به اجرای آرماتوربندی فونداسیون اقدام کرد. در مرحله چهارم بتن ریزی فونداسیون صورت گرفته و به مدت هفت روز سطح بتن ها مرطوب نگه داشته شده و باید از آن مراقبت شود. در ادامه آرماتوربندی و بتن ریزی ستون ها صورت گرفته و تیرچه بلوک ها در سازه بتنی قرار داده می شوند.

در مرحله بعد قالب بندی دیوارها صورت گرفته و به منظور اجرای بتن ریزی، میلگردهای سقف قرار داده می شوند. عمل آوری و آرماتوربندی اسکلت طبقات مرحله به مرحله صورت می گیرد. سپس در مراحل پایانی اجرای کار، دیوارچینی و نازک کاری صورت می گیرد. در مرحله آخر نیز نماسازی و آماده سازی مراحل پایانی کار انجام می شود.

مزایای ساخت سازه های بتنی

استفاده از سازه های بتنی در ساخت ساختمان مزایایی به همراه دارد که در ادامه به بیان آن ها می پردازیم:

  • در ساخت اسکلت بتنی از بتن آرمه استفاده می شود چرا که این بتن در مقابل شرایط محیطی از دوام بالایی برخوردار می باشد.
  • اسکلت بتنی دارای شکل پذیری بالایی می باشد از این رو گزینه ای مناسب برای پروژه های مختلف هم چون ساخت پل می باشد.
  • هزینه ساخت سازه های بتنی نسبت به سازه های فلزی کم تر می باشد.
  • بتن آرمه ای که در ساخت اسکلت بتنی مورد استفاده قرار می گیرد، در مقابل آتش سوزی مقاوم می باشد. این مقاومت سبب می شود در مدت زمان طولانی تری فولاد داخل بتن در برابر حرارت از خود تغییر نشان دهد.
  • در اجرای سازه های بتنی نسبت به سازه های فلزی زمان کم تری صرف می شود.
  • سازه های بتنی از طول عمر بیش تری نسبت به سایر سازه ها برخوردار می باشند.
  • اجرای اسکلت بتنی در مقایسه با اجرای اسکلت فلزی حساسیت کم تری دارد.
  • از آن جایی که رفتار بتن و آهن در برابر نیروی وارد شده متفاوت می باشد، کمانش اجزا در اسکلت بتنی کم تر می باشد.
  • هزینه نگهداری اسکلت بتنی نسبت به اسکلت فلزی کم تر می باشد. چرا که در اسکلت فلزی، به مرور زمان سطح بیرونی اسکلت دچار خوردگی شده و به طی زمان از ضخامت آن کاسته می شود. از این رو باید تدابیری برای جلوگیری از این امر صورت پذیرد که اجرایی کردن آن ها هزینه های زیادی در بر دارد.
سازه بتنی

معایب اسکلت بتنی

در کنار مزایایی که در بالا اشاره شد، استفاده از اسکلت بتنی می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در مقایسه با سازه های فلزی، سازه های بتنی از وزن بالاتری برخوردار هستند.
  • تحمل نیروی کششی در سازه های بتنی کم تر از سازه های فلزی می باشد.
  • میزان هدر رفت مصالح در ساخت اسکلت بتنی بیش تر می باشد.
  • در سازه هایی که از اسکلت بتنی در ساخت آن ها استفاده شده است، به ساخت سقف کاذب نیاز می باشد.
  • در برخی موارد گفته می شود که سازه های بتنی دارای عمر طراحی هستند. این بدان معناست که یک سازه بتنی برای مدت زمان معینی طراحی شده است. در طول زمان بتن دچار افت و خزش شده و همین امر باعث عملکرد منفی در عملکرد سازه در هنگام وقوع زلزله می باشد.
  • سازه هایی که از اسکلت بتنی در ساخت آن ها استفاده شده است، به میزان زیادی گرما و سرما را از خارج به داخل ساختمان هدایت می کنند. از این رو برای صرفه جویی در مصرف انرژی باید از عایق بندی استفاده شود.
  • در صورت بروز هرگونه آسیب دیدگی، امکان ترمیم بافت آن ها دشوار می باشد.
  • از اسکلت و سازه بتنی در چه مواردی استفاده می‌شود؟

    • استفاده از اسکلت بتنی بیشتر در مناطقی که رطوبت بالایی داشته باشد بکار می آید. از این رو در سازه هایی مثل دیواره های ساحلی ، اسکله ها و برج های بازدید مورد استفاده قرار میگیرد.
    • به علت استحکام و مقاومت بسیار بالا ، گزینه ای مناسب جهت استفاده در ساختمان های مسکونی و تجاری ، کارخانه های بزرگ و سازه هایی که امکان جاگیری تعداد افراد بیشتری را دارند ، می باشد.
    • بکاری گیری آن در ساخت باند فرودگاه و سوله های محل نگهداری هواپیما.
    • فضا هایی که با هدف ذخیره و نگهداری آب ساخته می شوند ، نظیر استخر ها و تانکرهای زیر زمینی
    • بکارگیری در ساخت پل ها ، دیواره های حائل و سدهای مستحکم
    • اسکلتنقشه برداری

      نقشه برداری معمولا قدم اول برای ساخت و ساز و تهیه اسکلت بتنی ساختمان یک طبقه می ‌باشد. این مرحله نقش بسیار مهمی در ساختمان، سازه‌ های آن، ساختار و… ایفا می‌ کند. همچنین نحوه اجرای اسکلت بتنی وابسته به نقشه به دست آمده از زمین است. اسکلت بتنی دو طبقه نیز به این فرایند گفته شده نیاز دارد. بنابراین می‌ توان گفت نقشه کشی در ساختمان سازی نقشی اساسی دارد.

      گودبرداری

      برای ساخت اسکلت بتنی ساختمان بعد از انجام عملیات نقشه کشی و مشخص شدن مکان دقیق اجزای ساختمان، ابتدا باید گود برداری انجام گیرد. این عملیات نیز با توجه به نقشه اجرایی تهیه شده و تعداد طبقاتی که برای ساختمان در نظر گرفته شده است، صورت می‌ گیرد. بعد از انجام گود برداری، فضای اجرای فونداسیون باید مقاوم سازی شود. این فرایند بسیار حساس است؛ چرا که عمل مقاوم سازی به منظور اطمینان یافتن از استحکام زمین و ساخت و ساز انجام می‌ گیرد. ساخت اسکلت بتنی دو طبقه ، دیگر نیازی به گود برداری ندارد و تمامی فعالیت‌ ها بر روی بام طبقه اول صورت می‌ گیرد.

      اجرا و پیاده سازی فونداسیون

      گام دیگری که در قرارداد اجرای اسکلت بتنی نیز مورد توجه قرار می ‌گیرد، اجرای بتن مگر بعد از انجام عملیات گود برداری زمین است. به منظور مقاوم سازی سطحی و همچنین تراز کردن سطح فونداسیون می ‌بایست از این نوع بتن استفاده کرد.

      بتن ریزی فونداسیون

      در این مرحله بتن ریزی فونداسیون انجام می ‌گیرد. البته در این قسمت آنچه که اهمیت دارد آن است که باید از بسته بودن قالب ‌ها و نبود فاصله بین آ‌ن‌ ها قبل از اجرای بتن ریزی اطمینان حاصل کرد. فضای قالب ‌ها باید کاملا و به طور یکسان از بتن پر شوند. برای درست انجام شدن این کار می‌توانید از ویبره کمک بگیرید. این دستگاه حباب‌ های هوا و فضا های خالی به وجود آمده در هنگام بتن ‌ریزی را از بین می ‌برد و در تمامی قسمت های قالب بتن را به صورت یکنواخت پخش می ‌کند.

      پس از انجام دادن فرایند بتن ریزی باید کمی صبر کرد تا بتن به استحکام کافی برسد. این زمان بسته به شرایط آب و هوایی که ساختمان در آن واقع شده است بین ۲ تا ۴ هفته به طول می ‌انجامد. بعد از آن می‌توان قالب‌ ها را باز کرد و مراحل بعدی کار را انجام داد.

      نحوه اجرای سازه بتنی، به این صورت است که باید ابتدا ستون‌ ها سپس تیر ها و دیوار ها و در نهایت سقف سازه ساخته شود. توجه داشته باشید که برای این قسمت می‌ توانید با عقد قرارداد اسکلت بتنی با شرکت ‌های پیمانکاری و یا افراد پیمانکار فرایند ساخت اسکلت خود را به پایان برسانید. همچنین می ‌توانید از اسکلت بتنی پیش ساخته برای تکمیل کار خود استفاده کنید. این نوع اسکلت بتنی پیش ساخته برای اجرای اسکلت بتنی ساختمان دو طبقه و یا یک طبقه وجود دارد اما از نظر هزینه ‌ها ممکن است با انواع اسکلت بتنی تفاوت داشته باشد.

      بتنیکلوک مجری اسکلت بتنی

      کار مجری اسکلت با توجه به نوع مصالحی که قرار است به کاربرده شود متفاوت است و به طور کلی به دودسته تقسیم بندی میشوند: مجری اسکلت بتنی و فلزی. اگر بخواهیم اندکی در مورد کار مجری اسکلت بتنی صحبت کنیم باید بگوییم که سازه های بتنی ،سازه ای است که در ساخت آن و ساخت ستون ها و شاه تیرها از بتن استفاده کنیم که البته نوع بتن بکار برده شده در این سازه ها از جنس سیمان و شن و ماسه می باشد.

      درست است که اسکلت های فلزی نسبت به اسکلت های بتنی دارای مزیت های بیشتری می باشند اما سازه های بتنی نیز از مزیت های خاص خود برخوردار هستند که پیمانکار ساختمان قطعا قبل از انجام کار به آنها توجه خواهد کرد.

      در این میان شرکت کلوک با سابقه ای درخشان و با مهندسان با تجربه و کاربلد و مجریان اسکلت بندی ماهری که در اختیار دارد میتواند سازه هایی را طراحی و اجرا نماید که در برابر هرگونه حوادثی از قبیل بلایای طبیعی و یا خطاهای انسانی که منجر به رخدادی بزرگ مانند آتش سوزی و … شود مستحکم و پایدار باشد. از دیگر خدمات برتر کلوک می توان به مدیریت پیمانکاری و همینطور مشارکت ساخت و ساز اشاره کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است