سازه ساختمانی پانلی در معماری
سازه ساختمانی پانلی در معماری
این مدل نوعی سازه از ساختمانهای بتن آرمه هستند که به جای تیر و ستون در آنها، از دیوار باربر نیمه پیشساخته به روش قالبهای عایق ماندگار استفاده میشود. قطعات این سازه های آماده ساختمانی، از پیش ساختهشده به محل نصب انتقال داده میشوند. بعد از اینکه دیوارها و سقف اجرا شد، طرفین آنها با بتن، عایق میشود.
چون در این سیستم دیوارها و سقف بکپارچه هستند، توزیع بار و مقاومت در برابر نیروهای خارجی مانند زلزله تقریباً یکنواخت و همگن است. پانلهای پیشساخته به صورت دیوارهای باربر و یا دیافراگم افقی به عنوان سازه باربر ساختمان و یا دیوارهای جداکننده غیر باربر به کار میرود. در انواع سازه بتنی و فولادی معمول این نوع سیستم، به عنوان دیوار برشی جهت باربری جانبی استفاده میشود.
سازههای پانلی از اجزایی شامل دو لایه شبکه فلزی مش که در طرفین قرار میگیرند، یک لایه فوم پلی استایرن که در بین دو لایه فلزی قرار میگیرد و مفتولهای جانبی برای اتصال سه لایه به یکدیگر تشکیل میشود.
مزایای سیستم پانلی
مزایای سیستم پانلی شامل موارد زیر است:
- ضخامت کم دیوارهای بیرونی
- سرعت بالای نصب و آماده سازی پانلها
- تهیه آسان مصالح
- مقاوم در برابر حمل و نقل
- مقاومت بالا در برابر نیروهای برشی ناشی از زلزله به دلیل یکپارچگی سازه
- هواگیری مناسب دیوارهای پیرامونی
- وزن کم ساختمان به دلیل سبکی سقف و دیوارهای پیشساخته
- عایق در برابر حرارت، رطوبت و صدا
- بالا بردن عمر مفید ساختمان
- عدم نیاز به گچ و خاک به دلیل بتن پاشی طرفین پنلها
- زمان کم اجرای ساختمان
البته این سیستم معایبی همچون: عدم امکان بازیافت مصالح، ضخامت بالای دیوارهای داخلی، عدم امکان تعمیر و جایگزینی قطعات و احتمال جذب آب توسط لایه بتن خارجی را دارد.
بدون دیدگاه