کاربرد و اهمیت بتن مگر
کاربرد و اهمیت بتن مگر
اصلیترین کاربرد بتن مگر، کمک به اجرای آرماتوربندی فونداسیون، پرکردن حفرهها و محافظت از بتن و سازه است. در همین راستا کاربرد و اهمیت بتن مگر در سه هدف زیر خلاصه میشود
1- جلوگیری از تماس مستقیم فونداسیون و سازه با خاک
برای آن که بعد از آرماتوربندی فونداسیون و بتن ریزی،بتن مسلح فونداسیون با خاک تماس نداشته باشد، از بتن مگر استفاده میکنند. در این حالت، بتن فونداسیون به جای تماس با خاک، با بتن مگر تماس پیدا کرده و اینگونه از جذب آب بتن توسط خاک و خشک شدن آن جلوگیری میشود.
۲- پر کردن حفرهها و تراز زیر شالوده (کف پی)
اگر زمین در قسمت فونداسیون سست باشد، گودبرداری تا رسیدن به زمینی با مقاومت مورد نیاز ادامه پیدا میکند. سپس بستر گودبرداری شده با مصالحی مانند شن و ماسه تا تراز زیر شالوده پر میشود. در نهایت، سطح کار با تراکم مورد نظر کوبیده شده و روی آن بتن مگر استفاده میشود تا حفرات پر شده و ترازبندی سطحی ایجاد شود.
۳- رگلاژ کردن
رگلاژ در ساختوساز به معنی آمادهسازی خاک برای اجرای آرماتوربندی است. برای آمادهسازی سطح مناسب، قبل از شروع به آرماتوربندی فونداسیون، از بتن مگر استفاده میشود. استفاده از بتن مگر باعث صاف و یکدست شدن کف سازه و فونداسیون میشود.
مزایا و دلایل استفاده از بتن مگر
با استفاده از بتن مگر میتوان بستر ناهمگن و غیرصاف خاک را به سطحی همگن و ترازشده تبدیل کرد. همچنین مانع تماس فونداسیون با خاک شده و آن را از حملات شیمیایی و رطوبت، دور نگه میدارد. تمامی مزایا و دلایل استفاده از بتن مگر را در ادامه مشاهده میکنید:
- جلوگیری از جذب آب بتن توسط خاک و پوک شدن آن
- جلوگیری از تماس کل ساختار (فونداسیون و سازه بتن مسلح) با خاک و در نتیجه، جلوگیری از حملات سولفاتی و پوسیده شدن فونداسیون و اسکلت سازه
- کمک به سخت شدگی (هیدراتاسیون) بتن فونداسیون
- زیرسازی برای بتن سازه و توزیع سطح یکنواخت
- ترازبندی و تسطیح سطح ناهموار به منظور اجرای بهتر فونداسیون
- پر کردن فضاهای خالی
- مقاومت در برابر فشارهای وارد شده برای تغییر شکل
- انتقال بار مناسب
- کمک به کاهش میزان ضایعات و زبالههای پروژه
- سازگاری با شرایط اقلیمی و جوی مختلف
بدون دیدگاه