دکوراسیون داخلی چیست؟
دکوراسیون داخلی به عنوان یک هنر، یک حرفه و یا صنعت در جهان معرفی و شناخته شده است .طراحی دکوراسیون داخلی بهبود فضای داخلی ساختمان برای انجــام فعالیت های روزانه مثل کار و زندگی می باشد. قطعا نیاز است طراحی با توجه به محیط پیرامون آن انجام شود. بی شک طراحی کردن دکوراسیون داخلی برای منزل کوچک با یک فضای بزرگ متفاوت است.
محیط داخلی از طرفی اثری مســـتقیم روی روش انجـــام فعالیتهای ما درآن محیط دارد;از طرفی دیـــگر بر روی تفکر، احـــوال و خلق و خوی ما تأثیر گذار است.هدف از طراحی داخلی، بهتر کردن کارکرد روانی و فیزیکی محیط، برای راحتتر کردن زندگی در آنجاست. فضای داخلی ساختمان، بدون طراحی داخلی یا اساسا قابل استــــفاده نیست، یا بهترین و کامل ترین کارآیی را ندارد. فضای داخلی آن اســـت که به یک ساختمان روح می دهد.
چه کسانی به طراحی داخلی نیاز دارند؟
دکور داخلی ساختمان روی زندگی همه اقشار جامعه تأثیر می گذارد . از این جهت، اصلا محصور به قشر ثروتمند و خانه های متمول نیست. همه اقشار جامعه و طبقات کم درآمد هم می توانند طراحی داخلی داشته باشند. اگر قانع بودن را یکی از اصل جامعه امروزی بدانیم و بخواهیم شرایط یک زندگی راحت را در فضای 40 یا 60 متری آپارتمان ها داشته باشیم، طراحی داخلی یک امر واقعا ضروری است.
طراحی داخلی آپارتمان به ما نشان دهد که در این فضای کوچک با چه وسایلی و چطور باید زندگی کنیم . طراحی داخلی با ویژگی های روحی ، روانی انسان ارتباط مستقیم دارد.
برای رسیدن به یک طرح ایده آل، خصوصیات و رفتارهای انسانی در محیط های داخلی زندگی از جمله محیط های عمومی و خصوصی، به دقت مورد توجه قرار بگیرند .
در نتیجه فرقی ندارد که شما برای منزل خود به فکر دکوراسیون داخلی منزل هستید، یا به فکر افزایش مشتریان خود را بهبود دکوراسیون فروشگاه خود هستید و یا به فکر این هستید که محل کار خود را با بهترین دکوراسیون دفتر کار آماده ی خلاقیت و تمرکز بیشتر کنید. کافیست نکات اصولی و مهم را در این زمینه بدانید و از خلاقیت خودتان کمک بگیرید.
چالش ها و ابزار های یک طراح دکوراسیون داخلی چیست؟
طراح در زمان طراحی فضای داخلی با دو مطلب دست به گریبان است. اول : کاربرد آن محیط . دوم : تأثیری که قرار است آن محیط روی استفاده کننده بگذارد. طراحی داخلی محدوده وسیعی از اجزا و پارامترها را شامل می شود.
این پارامترها شامل نور،فرم، بافت، رنگ، دیوار، سقف، کف، مبلمان و عناصر تزیینی می شود. این مولفه ها ابزارهای کار طراح هستند که همه بایستی به شکل هماهنگ و مناسب مورد توجه قرار گیرند.
طراحی داخلی که به عنوان واسط بین معماری و طراحی است.به همان مقدار که دارای ابعاد ساختاری ،کاربردی و فنی می شود، طراحی تجسمی و جنبه های بصری و زیبایی شناسانه را نیز در بر دارد. از این جهت طراحی داخلی غالبا در زمره هنرهای تجسمی محسوب می شود .
جهت موفقیت در طراحی داخلی باید به مقدار زیادی با اصول طراحی و عناصر تجسمی و اصول سواد بصری آشنایی داشت.تا بتوان جدید ترین و به روزترین ایده های دکوراسیون داخلی منزل را جهت طراحی پیاده سازی کرد.
سه اصطلاح دکوراسیون داخلی، طراحی داخلی و معماری داخلی غالبا به اشتباه جای هم استفاده می شود. این سه عبارت با هم قسمت های مشترکی دارند;و هدف تمام آنها بهتر کردن کیفیت زندگی از راه بهتر کردن محیط است.
معماری داخلی نقش مهمی در وضعیت فضای ساختمان دارد.روش چيدمان و تقسيم بندی کردن فضاها، رنگ و جنس پوشش سطوح (سقف و كف و ديوارها ) ، مبلـمان ،نور پردازی و مجموعه عوامل دیگرتاثیر گذار بر زيبايي و كار آمدی محیط های داخلي هستند.
اکنون اثر معماری داخلی روی آرامش ، عملکرد در محیط های اداری و میزان اثر بخشی در محیط های تجاری خیلی مشخص و لازم است. هزینه و قیمت انجام چنین پروژه هایی هم می تواند از چالش های آن باشد، که البته می توان با ترفندهایی مانند دریافت خدمات نظارتی، کمی از این هزینه ها کاست.
قیمت نظارت بر اجرا طراحی داخلی می تواند از هزینه انجام کامل یک پروژه کمتر آب بخورد. همچنین میتوانید به جای تغییر کامل دکوراسیون از بازسازی دکوراسیون داخلی کمک بگیرید و با این کار از وسایل و امکانات قبلی تان هم استفاده کامل برده باشید.
اصول هفت گانه طراحی برای دکوراسیون داخلی کدامند؟
- نور یعنی عاملی که توان دید را به فرد می دهد .
- فرم ،توده ی فیزیکی یک شی است که سه بعدی و دارای وزن است.
- فضا ، همان محدوده ی در دسترس کاربر می باشد.
- بافت ،ویژگی ای از یک شی است که با دیدن یا لمس کردن به چشم می آید.
- شکل ، خط بیرونی یک شی را تشکیل می دهد.
- رنگ که همان جلوه دیداری فرم است.
- حجم ، عنصر مهم طراحی داخلی است که به شکل اجسام توپر یا تو خالی نمایش داده می شود.
- اهمیت طراحی فضای داخلی
اهمیت دکوراسیون داخلی
امروزه بحث طراحی و دکوراسیون داخلی در بین مردم اهمیت ویژه ای پیدا کرده و در خیلی از مراکز علمی و دانشگاهها در قالب رشته ای جداگانه تدریس می شود. الگوهای و ایده های متفاوتی از جمله کلاسیک و مدرن ، به وسیله طراحان این رشته استفاده می شود. معمولا در این زمینه از محدودیت های معماری اثری نیست و به ایده های بلند پروازانه طراحان می توان تجسم بخشید.
پیشرفت تکنولوژی به سبب آسان شدن برخی موضوعات اجرایی و تاسیساتی ، کارآیی بالا و تنوع در محصولات،زمینه مناسبی را در جامعه به وجود آورده است.
این موضوع طراحی داخلی را بخش جدا نشدنی محیط های معماری محسوب می کند.در حالت کلی برای گرفتن نتیجه های دلخواه و مناسب در پایان هر کاری; داشتن اطلاعات درست و تجربه های عملی و تئوری در مورد آن موضوع در رسیدن به موفقیت کمک می کند.
عناصری که روی دکوراسیون داخلی تاثیر دارند کدامند ؟
در مورد دکوراسیون داخلی این عناصر را می توان به دو قسمت تقسیم کرد. پوشش های اصلی که شامل فضاهای مثل سقف ،کف، دربها و دیوارها است که موضوع اصلی کار دکور داخلی را شامل می شود.
لوازم دکوراسیون داخلی که شامل فرش ،تابلو ،مبلمان،کاغذ دیواری ،کابینت ،کمد ، پرده و چیزهای دیگری است; که با هم دکور ما را تشکیل می دهند. در سنجش این دو بخش پوشش های اصلی اهمیت بیشتری دارند;زیرا در مقایسه با لوازم دکور پایدار تر بوده و نقش پس زمینه را در لوازم دکوراسیون داخلی اجرا می کنند.
در بخش پوشش های اصلی،دربها و دیوارها جای مهمی دارند. چون مقدار اثرگذاری شان روی لوازم دکوراسیونی داخلی ،خیلی چشمگیرتر است. علاوه بر اثرگذاری روی لوازم محیط، دیوارها و رنگ آنها در وسعت بخشدن به فضا و نور محیط موثرند.
آسایش ساکنان خانه بیشتر از زیبایی در دکوراسیون داخلی اهمیت دارد. محل زندگی ، استراحت و یا کار در صورتی که شرایط راحت و مناسبی را فراهم ننماید ، دارای فضای کسالت بار و سنگین شده و انسان را از خود دور خواهد نمود.نقش مهم معماری و تزئین داخلی در واقع به وجود آوردن محیط مناسبی برای زندگی و فعالیت های انسانی است.
سطوح در دکوراسیون داخلی چه نقشی دارند ؟
سطح اصلی اتاق ها از جمله کف ودیوار ها وسقف است. پردهها روکش صندلی و مبل، سطح پنجره ها و درها هم سطوح کوچکتر را تشکیل می دهند.نقش ،رنگ و بافت در کوچک یا بزرگ تر جلوه دادن اتاق ها موثر است نقش های نا منظم و رنگهای تند بر سطح های مورد نظر قدرت جلب توجه بیشتری دارد و محیط را کوچکتر و شلوغ نشان می دهد.ارسی ،تاقچه، هشتی ،رفها، باغچه ها و حوضها تعدادی از عناصر طراحی داخلی در ایران می باشند.
روش معماران ایرانی در گذشته در استفاده از این عناصر، در جهت آن بوده که از جذابیت فرم کم شود و به پرباری فضا اضافه شود. این هندسه همراه با تزئینات می باشد.
چگونه از معجزه رنگ در دکوراسیون داخلی ساختمان خود استفاده کنیم ؟
ترکیب رنگ فضا، بستگی زیادی به سلیقه شخصی افراد استفاده کننده از فضا دارد. رنگ ها دامنه گسترده ای دارند و افراد سلیقه های گوناگون .در زمینه دکوراسیون داخلی ممکن است طراح، خودش ترکیب رنگ هایی را به صاحب خانه پیشنهاد دهد.
از این گذشته ، ترکیب رنگ ها در جایگاه اول به نوع اتاق هم بستگی دارد. به عنوان مثال اتاق نشیمن، جای پذیرایی است و بایستی از رنگ های آرامش بخش در این مکان استفاده نمود. اتاق خواب یک فضای شخصی و محل خواب و استراحت است و رنگ و طراحی دکوراسیون اتاق خواب بایستی برطبق احساسات قلبی صاحب خانه، انتخاب گردد که در اینجا می توانیم به دکوراسیون اتاق کودک هم اشاره کرد که باید از رنگ ها و تزئینات کودکانه استفاده شود تا حس خوب و مثبت به کودک ارسال شود که باز هم دکوراسیون اتاق کودک پسر و دکوراسیون اتاق کودک دختر از لحاظ رنگ و لوازم تزئینی باهم تفاوت زیادی دارد.
ممکن است ترکیب رنگ ها، طبق دیدگاه صاحب خانه نیز باشد، به عنوان مثال افرادی که فعال و پرانرژی هستند، رنگ های روشن را بیشتر ترجیح می دهند. این در حالیکه است که افرادی که بیشتر در خانه هستند رنگ های نزدیک به تیره را ترجیح می دهند. از رنگ های دیگر هم ممکن است در ترکیب رنگ ها استفاده گردد.
سبک های متداول در دکوراسیون داخلی کدامند؟
سبک های دکوراسیون داخلی عمدتا در قالب های گوناگون و متعددی وجود دارند. در واقع منظور از دکوراسیون داخلی هنر طراحی فضای خانه بر اساس یکسری قوانین و سبک های طراحی است.
تنوع سبک ها در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی بسیار زیاد است.قطعا هر طراح، یک شناخت نسبی از سبک های مختلف در طراحی دارد. در این بخش می خواهیم برخی از این سبک ها را بررسی کنیم.
آشنایی با برترین سبک های دکوراسیون داخلی
امروزه سبک های مختلفی در زمینه دکوراسیون داخلی وجود دارد که آشنایی و شناخت تفاوت بین آن ها در خلق بهترین فضا نقش بسیار مهمی را دارد. بهتر است بدانید هر کدام از سبک های دکوراسیون داخلی حس و تجربه خاص خود را در فضا خلق می کنند. از اینرو با شناخت هر کدام از سبک های طراحی به راحتی می توانید بهترین فضای ممکن مورد علاقه خود را به وجود آورید.
برخی از این سبک ها عبارتند از: سبک مدرن، سبک مینیمال، روستیک، ژاپنی، اسکاندیناوی، معاصر یا کانتمپروری، سبک صنعتی، کلاسیک،
بدون دیدگاه