هزینه ساخت اسکلت بتنی
با توجه به اینکه هزینه ساخت اسکلت بتنی در مقایسه با نوع فلزی آن اقتصادی و حتی ارزانتر از آب درمیآید پس بر آن شدهایم تا در این مقاله بررسی دقیقی در خصوص هزینه اجرای اسکلت بتنی انجام دهیم؛ بنابراین اگر میخواهید از قیمت اسکلت بتنی مطلع شوید کافی است که به مطالعه این مطلب بپردازید تا کاملاً دستتان بیاید که اسکلت بتنی متری چند است.
لازم به ذکر است که با توجه به تورم حاکم بر جامعه در کوتاهمدت شاهد تغییرات قیمت در حوزههای مختلف هستیم که در این میان هزینه اسکلت بتنی ساختمان نیز از این قاعده مستثنا نیست.
با این حساب آنچه در این مقاله در مورد قیمت اسکلت بتنی بیان میشود درواقع یک برآورد نسبی از مخارج پیش رو است؛ مهمترین مزیت آگاهی از قیمت اسکلت بتنی با مصالح حتی بهطور نسبی، این است که برای اجرای اینگونه اسکلت آسانتر میتوانید یک شرکت خدماتی مناسب و درستوحسابی را پیدا کنید.
در ادامه قصد داریم عوامل مؤثر بر هزینه ساخت اسکلت بتنی و حتی دستمزد اجرای اسکلت بتنی را موردبررسی قرار دهیم.
هزینه ساخت اسکلت بتنی و عوامل مؤثر بر آن
فوندانسیون، سقف، مقدار میلگرد مصرفشده را باید جزو فاکتورهایی بدانیم که تأثیر قابلتوجهی بر هزینه ساخت اسکلت بتنی میگذارند و درواقع میتوان آن را از عوامل تعیینکننده هزینه اسکلت بتنی محسوب کرد. فوندانسیون ساختهشده با بتن را بهجرئت میتوان جزو بهترین فوندانسیون های ساختمانی دانست زیرا بتن درواقع نوعی سنگ مصنوعی قوی و بسیار مقاوم است؛ البته در مورد فوندانسیون های بهکاررفته در اسکلت بتنی باید توجه داشت که آنها را بهصورت مسلح میسازند که ترکیبی از میلگرد و بتن است.
ناگفته نماند که در برخی از موارد در اسکلت بتنی از فونداسیون معمولی نیز استفاده میشود.
اگرچه اسکلت بتنی ساختهشده با فوندانسیون معمولی ارزانتر از نوع مسلح آن از آب درمیآید اما استحکام بالا و مقاوم بودن فوندانسیون مسلح در برابر زلزله باعث شده که غالب مردم تمایل بیشتری به استفاده از اسکلت بتنی با فوندانسیون مسلح داشته باشند.
قیمت اسکلت بتنی با مصالح
پیش از ورود به مبحث قیمت سقف اسکلت بتنی بد نیست تأکیدی بر اهمیت سقفها داشته باشیم؛ چراکه آنها جزو مهمترین قسمتهای سازه بتنی محسوب میشوند؛ البته سقفی که در ساخت اسکلت بتنی به کار میرود انواع مختلفی دارد که دو نوع رایج آن شامل سقف تیرچه بلوک و سقف دال بتنی است. نوع سقف انتخابی میتواند قیمت اسکلت بتنی ساختمان را دستخوش تغییر کند.
بگذارید اینطور بگوییم که ساخت سقف دال بتنی زمانبر بوده و از سوی دیگر ساخت و قالببندیاش نیازمند مصالحی با چگالی بالا است؛ درنتیجه منجر به افزایش مخارج و هزینه اسکلت بتنی ساختمان میشود. می بنیید که چنین امری ازنظر اقتصادی مقرونبهصرفه نیست مخصوصاً اگر قصد ساختوساز در مقیاس وسیع را داشته باشید. از آنسو سقف تیرچهبلوک با مصرف مصالح کمتر و با سرعت بیشتری ساخته میشود که همین دو فاکتور موجب افزایش بهکارگیری چنین سقفی در اسکلت بتنی ساختمانها شده است.
مقدار میلگرد مصرفی در اسکلت بتنی و تأثیر آن بر قیمت اجرای اسکلت بتنی
همانطور که اشاره شد وقتی پای قیمت و هزینه اسکلت بتنی یک طبقه و همچنین هزینه اسکلت بتنی دوبلکس به میان میآید باید به مقدار میلگرد مصرفی در اسکلت بتنی یا همان آرماتور نیز توجه داشته باشید؛ چراکه در کنار فونداسیون و سقف جزو عوامل تعیینکننده قیمت است.
اگر میخواهید کمی از اعداد و ارقام مقدار میلگرد موردنیاز برای اسکلت بتنی بدانید باید بگوییم که در یک سازه بتنی در هر مترمربع از زیربنا چیزی حدود 43 تا 53 کیلوگرم آرماتور ممکن است به کار برود.
از آنسو وزن آرماتور در هر مترمربع از فوندانسیون مقادیری مابین 9 الی 18 کیلوگرم است. در خصوص مقدار میلگرد مصرفی در سقف اسکلت بتنی هم با احتساب هر مترمربع به 20 الی 25 کیلوگرم آرماتور تیرچه نیاز خواهید داشت.
میبینید که مقدار میلگرد مصرفی در اسکلت بتنی چگونه میتواند بر قیمت آن اثر بگذارد؛ بنابراین برای برآورد قیمت اسکلت بتنی ساختمان لازم است که تمام موارد ذکرشده را در نظر داشته باشید.
اسکلت بتنی متری چند
وقتی درباره اینکه اسکلت بتنی متری چند است صحبت میکنیم درواقع منظورمان این است که در هنگام ساختوساز برای هر مترمربع به چه مقدار از مصالح نیاز داریم و به این صورت است که میتوانیم میانگینی از قیمت مصالحی همچون میلگرد، تیرآهن و غیره را به دست بیاوریم؛ در این خصوص باید توجه داشت که محاسبه هزینه نامبرده شده امری است که باید توسط مهندس و فرد اجراکننده پروژه انجام شود.
با این حساب اگر میخواهید از هزینه ساخت اسکلت بتنی آگاه شوید لازم است که جناب مهندس میزان مصالح مورد احتیاج را با نگاهی به نقشههای اجرایی تخمین بزند. لازم به توضیح است که در کنار تهیه مصالح یک سری امور دیگری نیز وجود دارند که اجرای آنها نیازمند پرداخت هزینههای قابلتوجهی است؛ و با توجه به آنها میتوانید از هزینه اسکلت بتنی یک طبقه و قیمت اسکلت بتنی دوبلکس مطلع شوید.
همانطور که گفته شد قیمت هر مترمربع ساختمان با توجه به مصالح نام آشنایی همچون بتن، میلگرد و تیرآهن محاسبه میشود؛ بهویژه اینکه وزن آهنآلات بهکاررفته در پروژه تأثیر چشمگیری بر هزینه ساخت اسکلت بتنی میگذارد؛ اما در این فرآیند مخارج دیگری نیز باید بپردازید. ازجمله مواردی که در زمان ساختمانسازی و مخصوصاً اجرای اسکلت بتنی خرج روی دستتان میگذارند شامل عملیات خاکی (دستی و ماشینی)، گودبرداری، اجرای سازه نگهبان، عملیات بنایی با سنگ، قالببندی (چوبی و فلزی)، آرماتوربندی فوندانسیون، بتنریزی فوندانسیون، اجرای سازه فلزی (همان جوشکاری اسکلت)، قالببندی طبقات، مسائل مرتبط با کارهای فولادی (سبک و سنگین)، تیغه چینی ، اجرای سقف وافل ، عایقکاری (رطوبتی و حرارتی) و غیره است.
دستمزد اجرای اسکلت بتنی
اگر برای ساختمانتان دست روی اسکلت بتنی گذاشتهاید و آن را بر نوع فلزی این اسکلت ها ترجیح میدهید باید بدانید که از کندن پی ساختمان گرفته تا نازک کاری آن نیازمند پرداخت مخارجی است که ازقضا روی قیمت اجرای اسکلت بتنی نیز اثر میگذارد.
در خصوص دستمزد اجرای اسکلت بتنی اگر دقیقتر بخواهیم بگوییم کاملاً در گروی اوضاعو احوال اقتصادی و تورم حاکم بر آن است. با اینحال با کمی جستجو در میان شرکتهایی که به اجرای اسکلت بتنی میپردازند میتوان مجریانی را یافت که مقادیر کمتری را بهعنوان هزینه و دستمزد اجرای اسکلت بتنی دریافت میکنند و از آنسو نیز کیفیت کار ارائهشده نیز کاملاً محفوظ میماند. شرکت عمران دژ با تجربه ارزشمند و داشتن کادری مجرب ، در زمینه اجرای انواع اسکلت های بتنی و فلزی خدمات متنوعی را ارائه میکند. از دیگر خدمات عمران دژ می توان به مشارکت در ساخت و ساز ، طراحی و اجرای انواع نمای مدرن و کلاسیک ، مدیریت پیمان و ساخت انواع ویلا در نقاط مختلف کشور اشاره کرد.
بدون دیدگاه