چه زمانی یک ساختمان نیاز به بازسازی دارد؟
چه زمانی یک ساختمان نیاز به بازسازی دارد؟
معمولا ساختمان ها بعد از چند سال استفاده به بازسازی احتیاج پیدا می کنند که می تواند دلایل مختلفی به شرح زیر داشته باشد. این بازسازی چیزی متفاوت از بحث نوسازی است و در ادامه با تفاوت نوسازی و بازسازی بیشتر آشنا خواهید شد.
زمانی که ساختمان فرسوده می شود به مرمت نیاز دارد تا افراد بتوانند به مدت زمان طولانی تری از آن استفاده کنند. در چنین شرایطی به آن بازسازی تکمیلی نیز گفته می شود.
استفاده از ساختمان های قدیمی کاربر را خسته و افسرده می کند. بنابراین تغییرات جدید می تواند تاثیر بسزایی در روح و روان افراد بگذارد. آدمی ذاتا تنوع طلب و کمال گرا است.
بنابراین یکی از مواردی که می تواند وی را به ترمیم و بازسازی خانه های قدیمی ترغیب کند حس تنوع طلبی در وجود او است. اغلب بازسازی بنا هزینه به صرفه تری نسبت به خرید خانه جدید دارد.
بنابراین صرفه جویی در هزینه می تواند دلیل بسیار خوبی برای این اقدام باشد. بعضی مواقع تغییرات جزئی می تواند از هزینه های گزافی که بعدا در اثر درست نشدن مشکلات جزئی، ایجاد می شود، جلوگیری کند.
بنابراین این عملیات می تواند مفید واقع شود. اگر قصد تغییر کاربری ساختمان را داشته باشیم، باید ساختمان را بازسازی کنیم. زمانی که بخواهیم مقاومت و استحکام ساختمان را نیز بالا ببریم باز هم بازسازی بهترین گزینه است.
با مطلع بودن از تفاوت بازسازی ساختمان با نوسازی ساختمان بدانید که ساختمان یا بناهای تجاری و اداری نیز در بعضی مواقع نیاز دارند خود را مطابق با جدیدترین بناها تغییر دهند که نه تنها در تقویت روح کارکنان تاثیر مثبت دارد بلکه باعث افزایش جذب پروژه های کاری نیز می شود.

چه زمانی یک ساختمان نیاز به بازسازی دارد؟
مزایای بازسازی ساختمان کدام است؟
اولین و مهمترین مزیت بازسازی ساختمان، افزایش طول عمر سازه است. گذشت زمان بر روی ساختمان آثار اجتناب ناپذیری به جای می گذارد. در طی زمان، تاسیسات ساختمان دچار فرسودگی شده و در نتیجه ممکن است منجر به گرفتگی و انسداد لوله ها شود.
همچنین، ممکن است آثار نم، رطوبت و ترک بر روی دیوارها مشاهده شود. حتی ممکن است نمای ساختمان نیز آسیب دیده و تخریب شود. بازسازی ساختمان تا حد بسیار زیادی این مشکلات و معضلات را برطرف می نماید و در نتیجه ساختار اصلی سازه حفظ می شود.
در واقع، بازسازی سازه از فرسودگی، آسیب و تخریب پی و اسکلت ساختمان جلوگیری می نماید. علاوه بر این، تغییر دکوراسیون داخلی یکی دیگر از مزایای بازسازی ساختمان است. در واقع، شما می توانید بدون ساخت مجدد ساختمان و با صرف هزینه بسیار کمتری، ساختمانی همسو با متدها و سبک های جدید داشته باشید.
بازسازی ساختمان شامل چه مراحلی است؟
آشنایی با تفاوت نوسازی و بازسازی و بسته به این که شخص بخواهد چه تغییراتی در ساختمان ایجاد کند، مراحل می تواند متفاوت باشد. مثلاً می تواند بازسازی زیر ساخت های بنا باشد که معمولا در اولویت انجام می شوند. همچنین مراحل بازسازی دکوراسیون نیز به شرح زیر است:
سنجیدن نیاز: یعنی این که قصد شما از این عملیات مثلا زیبا سازی است یا انجام تعمیرات است یا خیر؟ حتی برخی با انگیزه هر دو گزینه بازسازی را آغاز می کنند.
مشاوره با افراد خبره و متخصص: بعد از این که قصد به مرحله ی عمل درآمد باید با افراد متخصص و با تجربه مشورت کرد.
تخصیص بودجه: بعد از این که با افراد متخصص مشورت کردیم می توان فهمید تقریبا چقدر بودجه باید برای بازسازی در نظر گرفت و به آن اختصاص داد.
تخریب: یعنی قسمت هایی از ساختمان که لازم است تخریب شود با رعایت نظامات فنی خراب شود.
ساختن: یعنی قسمت هایی که تخریب شده دوباره از نو توسط افراد کاربلد ساخته شود. نتیجه ی کار تقریبا در این مرحله مشخص می شود.
ساختن شامل مراحل زیر است:
- تغییر در لوله کشی ساختمان
- تعمیر سرویس بهداشتی یا خرید وسایل جدید مثلا نصب سرویس بهداشتی جدید
- عوض کردن سیم کشی ساختمان یا برق کشی
- گچ کاری، کاشی کاری، سیمان کاری و…
- نصب کابینت های مدرن
- انجام ایزوگام
- استفاده از درب ضد سرقت
- گل کاری یا ایجاد باغچه
- کاغذ دیواری یا رنگ کاری
- استفاده از پنجره های دوجداره
- حفر چاه یا خالی کردن چاه فاضلاب
- خرید و نصب شیرآلات مدرن
اخذ مجوز: بعضی مواقع انجام کارهای جزئی احتیاج به مجوز ندارند ولی بعضی از کارهای اساسی احتیاج به اخذ مجوز از مقامات صلاحیت دار به خصوص شهرداری دارند. مثلا تخریب تیغه های داخلی ساختمان بدون اخذ مجوز امکان پذیر نیست.
در مقاله “مراحل بازسازی ساختمان” چک لیست کاملی از مراحل بازسازی خانه قدیمی و کلنگی برای شما آماده کرده ایم. پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه کنید.
بدون دیدگاه