۱۳ روش کاهش هزینه و قیمت بازسازی ساختمان
چرا ساختمان های مسکونی را بازسازی میکنیم؟
کاهش هزینه بازسازی ساختمان از نکات بسیار مهمی است که در عصر حاضر مالکان ساختمان به آن اهمیت می دهند. امروزه ساختمان های قدیمی بسیاری وجود دارد که هزینه ساخت و ساز مجدد آنها بسیار زیاد است.
بنابراین اکثر مالکان برای صرفه جویی در هزینه به جای تخریب ساختمان و ساخت و ساز مجدد به سمت بازسازی روی میآورند. بازسازی ساختمان علاوه بر اینکه نمای ظاهری و داخلی ساختمان را جدیدتر میکند، باعث می شود در هزینه ها صرفه جویی شود. بازسازی ساختمان فرسودگیهای ساختمان را از بین میبرد، به طول عمر ساختمان می افزاید و قابلیت اسکان را بیشتر می کند.
با این وجود میتوان به جای هزینههای زیاد جهت ساخت و ساز مجدد از رفع ایرادات ساختمان با بازسازی بهره برد.
چه عواملی بر قیمت بازسازی ساختمان تاثیر دارند؟
مهمترین عوامل موثر بر قیمت بازسازی ساختمان عبارتند از:
رابطه بین سبک بازسازی و قیمت بازسازی ساختمان
در رابطه با بحث کاهش هزینه بازسازی ساختمان باید بدانید که بازسازی ساختمان به سبکهای مختلفی انجام می شود. در ادامه هر یک از این سبکها را به طور کامل شرح می دهیم.
بازسازی به سبک سنتی: همانطور که از نام این سبک پیدا است، بازسازی ساختمان در این روش به شکل سنتی صورت می گیرد. در این روش نمای ظاهری و طراحی داخلی ساختمان برگرفته از طرحِ ساختمانها و بناهای سنتی و قدیمی مانند ساختمانهای قدیمی موجود در شهر یزد و اصفهان صورت میگیرد.
بازسازی به سبک نوین و جدید: در این سبک بازسازی، از طرحهای سنتی استفاده نمیشود و روش های جدید و نوین جایگزین روشهای سنتی و قدیمی شده اند. برخی از این روش ها شامل موارد زیر می شود.
روش تیلت آپ: این روش بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شد و با به وجود آمدن این روش، نوسازی و سرعت بازسازی ساختمانها مورد توجه بسیاری قرار گرفت. در روش تیلت آپ، دیوار های بتنی در کارگاه قالب گیری ساخته شده و با ماشینهای حمل و نقل به محل مورد نظر ارسال شده و در محل مورد نظر نصب می شوند.
این روش علاوه بر اینکه مزایایی همچون سرعت بخشیدن به ساخت و ساز را دارد معایبی نیز دارد برای مثال ایجاد ترک خوردگی و شکاف میان دیوارها هنگام حمل و نقل و جابجایی.
روش متال استوود- وود استوود: در این روش، اسکلت ساختمان از جنس فلز یا چوب در کارگاههای مخصوص به طور کامل انجام شده و توسط ماشین های حمل و نقل به محل ساختمان آورده می شود تا در مکان مورد نظر نصب شود.
بازسازی و نوسازی در این روش بسیار سریع صورت می گیرد. همچنین انرژی و زمان کمتری جهت تعمیرات در ساختمان مصرف میشود. روش های مختلف دیگری برای بازسازی ساختمان وجود دارند.
روش هایی همچون بازسازی حفاظتی، بازسازی سبکی یا آناستیلوز، بازسازی به روش پاکسازی سبکی و بازسازی تکمیلی از روش هایی است که متخصصان و دست اندرکاران بازسازی ساختمان از آن برای بازسازی استفاده می کنند.
تخریب ساختمان و هزینه بازسازی ساختمان
هنگامی که مالک یا پیمانکار بازسازی ساختمان برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان، قصد تخریب ساختمان را دارد باید گام های متعددی را به صورت مرحله به مرحله انجام دهد. در مرحله اول معمار باید پیمایش را مدنظر قرار دهد.
پیمایش به دو صورت متفاوت پیمایش ساختاری و پیمایش سازه انجام می شود. در پیمایش ساختاری باید طرز ساخت ساختمان، تاسیسات زیرزمینی وضعیت سازه را مدنظر قرار داد.
در پیمایش سازه نیز، نوع مواد به کار رفته در سازه و موارد کاربرد ساختمان قبل و بعد از انهدام باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین بررسی چاه های قدیمی و شرایط زهکشی و مشکلاتی که در اثر نشت آب به وجود می آید را باید بررسی کرد.
در مرحله دوم باید از بین بردن مواد خطرناک را مدنظر قرار داد. مواردی همچون آلودگی های نفتی و مواد معدنی باید قبل از تخریب به طور کامل پاکسازی شوند.
در مرحله سوم آماده کردن برنامه و داشتن برنامه ریزی مناسب جهت تخریب باید صورت بگیرد. داشتن برنامه باعث کاهش خطاهای گوناگون در فرایند تخریب می شود. در فاز سوم برنامه باید محل ساختمان و فاصله ساختمان با سایر ساختمانهای مسکونی نیز تعیین شود.
همچنین مواردی چون آماده سازی محیط کارگاه، اسکان کارگران تخریب، مشخص کردن ابزار مورد نیاز برای تخریب و نصب علائم و هشدارهای لازم باید در مرحله چهرم تخریب وجود داشته باشد که در مرحله چهارم موارد ایمنی باید گنجانده شود.
در این مرحله خطراتی همچون سقوط افراد و اشیا، آتش سوزی و جلوگیری از مشکلات صدا و گرد و خاک از نکات مهم ایمنی است که باید پیمانکاران و مالکان به آن ها توجه داشته باشد. در حالت کلی فرآیند تخریب ساختمان شامل موارد زیر می شود.
- باز نمودن شیرآلات و تجهیزات برقی.
- جداسازی درها و پنجره ها.
- جدا کردن عایق رطوبتی پشت بام.
- تخریب تراس ها و سایر سازه های متصل به ساختمان.
- تخریب دیوارهای تیغه بندی و دیوارهای باربر.
- تخریب ستون ها و تیرها.
تاثیر طراحی بازسازی ساختمان بر هزینه بازسازی ساختمان
در کاهش هزینه بازسازی ساختمان طراحی ساختمان به صورت های مختلفی امکان پذیر است. انواع طراحی های مختلفی جهت بازسازی ساختمان وجود دارند که در ادامه چند مورد را شرح می دهیم.
طراحی مدرن: طراحی مدرن در ساختمان ها باعث ایجاد حس آرامش و بی آلایشی در بیننده می شود. این طراحی با ترکیب متریالهای مختلف با توجه به خلاقیت و هنر معمار صورت میگیرد. معمار با استفاده از خلاقیت خود و متریال مختلف خواسته کارفرما را انجام می دهد. معمولا در طراحی مدرن از شیشه، بتن، سیمان، سنگ، کامپوزیت و آجر استفاده میکنند.
طراحی کلاسیک: کاهش هزینه بازسازی ساختمان از جمله کارهایی است که جهت صرفه جویی در هزینهها تاثیر بسزایی دارد. در طراحی کلاسیک علاوه بر صرفه جویی در هزینه از المان های تزئیناتی ویژهای استفاده می کنند.
این طراحی از فرهنگ روم باستان برگرفته شده است. معمولاً در این طراحی از سنگ های تزئینی بسیاری استفاده می کنند. المانهایی همچون مجسمه، ستونهای کنده کاری شده، گچ کاریها و قرنیزها برای زیباسازی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
طراحی مینیمال: در این نوع طراحی معمولاً از یک نوع رنگ استفاده می کنند. در طراحی مینیمال از مربع های پر و خالی جهت زیبا تر شدن نمای ظاهری استفاده می شود.
طراحی ایرانی: در این نوع طراحی از متریال های بومی ایرانی استفاده می کنند. از مصالحی که در سبک طراحی ایرانی استفاده می شود می توان به آجر، سیمان، چوب و سنگ اشاره کرد. طراحی رومی، طراحی اسلامی، طراحی نئوکلاسیک، طراحی پست مدرن، طراحی نما گوتیک و طراحی اسکاندیناوی از جمله طراحی های مختلف در نمای ساختمان محسوب می شوند.
همچنین طراحی های دیگری همچون طراحی رنسانس، طراحی باروک، طراحی ویکتوریا، طراحی باهاوس از جمله طراحی های مختلفی است که جهت کاهش هزینه بازسازی در ساختمان استفاده می شوند.
دستمزد پیمانکار و کارگران عامل موثر بر قیمت بازسازی
کاهش هزینه بازسازی ساختمان به عوامل مختلفی همچون دستمزد معمار و پیمانکار بستگی دارد. دستمزد کارگر برابر است با درصدی از مبلغ کلی که جهت بازسازی ساختمان صرف می شود. در قرارداد بازسازی ساختمان باید نحوه پرداخت و مبلغ دستمزد معمار تعیین شود. دستمزد کارگران در بازسازی ساختمان با توجه به عواملی متغیر است. برخی از عواملی که در دستمزد کارگر تاثیر می گذارند شامل موارد زیر می شود.
عملیات اضافی در بازسازی: در هنگام نوسازی ساختمان ها ممکن است عملیات های دیگری به پروژه اضافه شوند. در هر صورت باید در قرارداد، میزان اضافه کاری و افزایش عملیات قید شود.
تعهدات پیمانکار و کارفرما در قرارداد: در این قرارداد باید تعهدات پیمانکار تعیین شود. پیمانکار یا معمار باید تمامی هزینه ها و مبالغی را که جهت بازسازی صرف می شوند را در اختیار کارفرما قرار دهند.
بستن قرارداد با تعیین قیمت مقطوع در پروژه ساختمانی: طبق این قرارداد هزینه کلی پروژه برآورد شده و در اختیار معمار قرار می گیرد. در این روش کارگران باید طبق مبلغ تعیین شده کل ساختمان را در زمان مقرر تکمیل کرده و تحویل کارفرما دهند.
کاهش هزینه بازسازی ساختمان برای کارفرما در این قرارداد به صورت مفیدی انجام می شود. کارفرما با میزان مبلغی که در اختیار دارد پروژه را به معمار می سپارد و دیگر نیاز به هزینه های اضافی نیست.
قرارداد مصالح پای کار: در این قرارداد خرید تمامی مصالح و مواد اولیه جهت بازسازی ساختمان بر عهده کارفرما است. پیمانکار تنها وظیفه ای که در این قرارداد دارد این است که پروژه را به کارفرما تحویل دهد و بابت کار خود حق الزحمه دریافت کند. عوامل دیگری همچون قرارداد پیمان امانی و قرارداد پیمان های دستمزدی بر روی دستمزد کارگر تاثیر می گذارند.
افزایش هزینه بازسازی ساختمان با افزایش متراژ و زیر بنای ساختمان
کاهش هزینه بازسازی ساختمان به عواملی همچون متراژ زیربنای ساختمان هم بستگی دارد. هرچقدر متراژ زیربنا کمتر باشد هزینههای بازسازی هم کمتر خواهد بود. زیربنای ساختمان با مساحت ملک متفاوت است.
در واقع زیربنا به مساحت هر یک از طبقه های ساختمان گفته می شود. در حالی که مساحت ملک شامل مساحت طبقات روی زمین و زیر زمین می شود. جهت متراژ زیربنای ساختمان باید برخی از قوانین مربوط به مالکیت ملک را بدانیم.
در مالکیت قسمت های اختصاصی مشترکی وجود دارند که باید مترکشی شوند. قبل از متراژ زیر بنای ساختمان باید مشاعات و مفروضات ساختمان را مشخص کرد. در اداره ثبت قوانینی وجود دارد که هنگام ثبت سند بر اساس متراژ ها مشخص می شود.
ساختمان هایی که دارای اشکال هندسی همچون گرد، مربع و مستطیل هستند به راحتی قابل اندازه گیری هستند. برای ساختمان هایی که زیربنای مشخصی ندارند باید مراحل زیر انجام شود.
- برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان ساختمان را جهت متراژ باید به اشکال هندسی تقسیم کرد.
- برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان در صورت امکان فضاهای مختلف را باید با گچ از هم جدا نمود.
- برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان باید هر ضلع را با یک نام مشخص کرد تا در هنگام اندازه گیری و متراژ کردن، کار آسان تر شود.
- ممکن است در این حالت با اشکال هندسی دایره، مربع، مستطیل و مثلث مواجه شوید.
- در این شرایط باید اضلاع را بر اساس فرمول اشکال هندسی محاسبه کرد.
برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان یکی از روش هایی که متراژ و اندازه گیری زیربنا را آسان می کند، محاسبه متراژ آپارتمان بر اساس کف پوش است. هنگامی که کف ساختمان با موزاییک ساخته شده است اندازه گیری زیربنا راحت تر می شود.
برای مثال اگر کف ساختمان با موزاییک ساخته شده باشد باید تعداد موزاییک ها را در اندازه ضلع موزاییک ضرب کرد. این روش می تواند هنگامی که هیچ وسیله ای برای متراژ ساختمان وجود ندارد به شما کمک شایانی کند.
نوع و میزان مصالح عامل تاثیرگزار بر قیمت تمام شده بازسازی ساختمان
کاهش هزینه بازسازی ساختمان نیازمند نوع و میزان مصالح مقرون به صرفه است. برای بازسازی یک ساختمان باید این مساله را مد نظر قرار داد. مقدار سیمان، شن و ماسه، حجم بتن مورد نیاز، میزان آجر، مقدار آهن و گچ مورد نیاز باید بازسازی محاسبه شود.
همچنین باید کاشی، سرامیک و موزاییک کف پوش و تعداد بلوک سیمانی را مدنظر قرار داد. با توجه به اینکه نحوه بازسازی نامشخص است باید معمولاً مصالح را حدود ۵ درصد بیشتر از میزان تخمین زده خریداری کرد. برای اینکه میزان مصالح را مد نظر قرار دهید، باید به نقشه ساختمان توجه کنید.
در محاسبه های آهن اسکلت در سازه های هم مرکز و بدون سقف ۷۰ تا ۴۵ کیلوگرم بر متر مربع، وزن آهن در نظر گرفته شده است. در سازه های غیر هم مرکز و بدون سقف وزن آهن آلات حدود ۷۵ تا ۵۰ کیلوگرم است.
در سازه های فولادی با قاب خمشی متوسط و بدون سقف وزن آهن حدود ۱۰۵ تا ۶۵ کیلوگرم بر مترمربع محاسبه شده است. برای ساختمان های بلند مرتبه و چند طبقهای معمولاً وزن آهن آلات حدود ۱۲۰ تا ۷۰ کیلوگرم بر متر مربع اندازه گیری می شود.
برای آگاهی از میزان مصالح به کار رفته در بازسازی ساختمان به جز محاسبه آهن آلات باید مصالح اسکلت بتنی و مقدار گچ به کار رفته در ساختمان را تخمین زد.
برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان از موارد دیگری که کمک می کند، تخمین مصالح مورد نیاز است. باید میزان مصالح مصرفی در ساختمان را به صورت تقریبی تخمین زد. همچنین محاسبه ماسه مصرفی و حجم بتن نیز حائز اهمیت است
. محاسبه تعداد آجر فشاری و بتن های مصرفی برای سقف از دیگر مواردی است که به معمار کمک میکند تا چه میزان مصالح را جهت بازسازی ساختمان به کار ببرد.
نوع کاربری فضا چه تاثیری بر قیمت تعمیر و بازسازی دارد؟
نوع کاربری فضا همچون آشپزخانه، سرویس بهداشتی، اتاق خواب و نشیمن در هر ساختمان مسکونی متفاوت است. در این قسمت فضای مناسب برای هریک از بخش های یک منزل مسکونی را به طور مختصر شرح می دهیم.
آشپزخانه: در کاهش هزینه بازسازی خانه یکی از نکات مهم این است که پیمانکاران جهت صرفه جویی ابتدا فضای ساختمان را مورد ارزیابی قرار دهند. هرچقدر فضای یک بخش از منزل مسکونی بیشتر باشد، هزینه بازسازی افزایش می یابد.
آشپزخانه از قسمت های مهم هر خانه است که میزان فضای آشپزخانه را باید متناسب با سایر فضاها در نظر گرفت. فضای آشپزخانه باید به گونهای طراحی شود که با پذیرایی هماهنگی داشته باشد.
راه های مختلفی برای جداسازی پذیرایی آشپزخانه وجود دارد. راه هایی همچون جزیره و تقسیم فضا از طریق وسایل می تواند زیبایی فضای آشپزخانه را دو چندان کند.
سرویس بهداشتی: با توجه به اینکه سرویس بهداشتی از مکان هایی است که رفت و آمد در آن زیاد است باید به طور صحیح و اصولی ساخته شود. در غیر این صورت بروز مشکلات منجر به افزایش هزینههای جهت بازسازی و رفع مشکل ایجاد شده می شود.
معمولاً فضای استاندارد برای سرویس بهداشتی در منازل مسکونی کوچک ۱۵۵ در ۱۱۰ است. سرویس بهداشتی هایی که مجهز به روشویی و توالت فرنگی هستند باید حدود ۱۲۰ در ۱۴۰ سانتی متر ساخته شوند.
اتاق خواب: برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان بدانید اتاق خواب محل استراحت است. بنابراین باید فضای اتاق خواب را طوری در نظر گرفت که علاوه بر داشتن آرامش مشکلات کمتری در آن به وجود ایجاد شود. استفاده از پنجره های نامناسب باعث ایجاد سروصدا در اتاق می شود و هزینههای بازسازی را افزایش می دهد.
نشیمن و پذیرایی: نوع کاربری فضا در نشیمن باید به گونه ای باشد که فرد در آن احساس راحتی کند. داشتن یک نشیمن مناسب و بدون مشکل از افزایش هزینههای بازسازی ساختمان جلوگیری می کند.
تاثیر سیستم نورپردازی و برق ساختمان بر قیمت تعمیر و بازسازی
برق کشی و نورپردازی ساختمان از نکات بسیار مهم در نمای ظاهری و داخلی فضای یک ساختمان محسوب می شود. در گذشته نورپردازی ساختمان ها مخصوصاً هتل ها، رستوران ها، نمایشگاه ها و موزه ها بسیار مهم بود.
امروزه اکثر ساختمان های مسکونی از نورپردازی های جذاب برخوردار هستند. نورپردازی در فضای داخلی و نمای ظاهری ساختمان نه تنها باعث زیباتر شدن ساختمان شده بلکه در برخی مواقع باعث زشت دیده شدن ساختمان می شود. در واقع نورپردازی فضای ساختمان به صورت های مختلفی امکان پذیر است که چند مورد را بیان می کنیم.
1. نورپردازی سطح: در این مدل نورپردازی یک سمت ساختمان بدون هیچگونه بافتی است که تحت تأثیر شرایط طبیعی همچون نور خورشید قرار می گیرد.
2. نورپردازی خشن: این روش نورپردازی مناسب جهت سطوح ریز در نمای ساختمان های مسکونی است. در برق کشی و نورپردازی نمای ساختمان می توان سطح گسترده ای را انتخاب کرد. در این روش معمولاً قسمت هایی که حائز اهمیت است جهت نورپردازی انتخاب می شود.
3. نورپردازی از داخل و خارج: در این روش برق کشی نمای ساختمان از حاشیه پنجره ها صورت می گیرد و برای شیک و جذاب تر شدن شیوه انجام آن بسیار مهم است. به کارگیری نورپردازی در زیر حاشیه پنجره ها باعث جلب توجه بیشتر می شود.
4. نورپردازی یک دست: همانطور که از نام این نوع نورپردازی پیداست نمای ساختمان به صورت یکدست در سطح وسیعی روشن می شود.
5. نورپردازی منطقهای یا تاکیدی: نورپردازی منطقهای تصویر ماندگاری در ذهن تماشاگر بر جای می گذارد. ستون ها از قسمت هایی هستند که در این نورپردازی انتخاب می شوند. با روشن کردن ستون ها در نمای ساختمان هارمونی کلی را از نمای ساختمان به نمایش گذاشته می شود. در حالت کلی نورپردازی فضای ساختمان به صورت مقرون به صرفه انجام می شود و بر کاهش هزینه ها تاثیر بسزایی دارد.
تاثیر تعویض و تعمیر تاسیسات لوله کشی بر قیمت تمام شده تعمیر و بازسازی
کاهش هزینه بازسازی ساختمان منجر می شود تا مالک ساختمان مبلغ کمتری را جهت تعمیر بخش های مختلف پرداخت کند. تعویض و تعمیر تاسیسات لوله کشی از جمله مواردی است که چندان هزینهی سنگینی ندارد.
اگر هنگام ساختن ساختمان به نکات لوله کشی دقت شود، کمتر تاسیسات لوله به مشکل برمی خورد. امروزه بدون بررسی های اولیه و دانش کافی در این زمینه، نکته های مهم در لوله کشی مورد توجه قرار نمی گیرد.
همین امر موجب بروز مشکلات و ایجاد اختلال در تاسیسات ساختمان می شود. با توجه به اینکه لوله ها به دو دسته سرد و گرم تقسیم می شوند تعمیرات آنها به دو روش متفاوت صورت می گیرد. در حالت کلی تعمیر در این زمینه به دو دسته تعمیرات نقطه یا منطقهای و تعمیرات کلی و اساسی تقسیم بندی می شود.
تعمیرات نقطه ای یا منطقه ای لوله کشی: برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان در حالت کلی اکثر افراد برای برطرف کردن نقشه های ساده لوله از این روش استفاده می کنند.
در این هنگام تعویض قطعه یا برش زدن آن توصیه نمی شود چرا که باعث انتشار خرابی در سایر قسمت های لوله می شود. در این صورت به جای کاهش هزینه های بازسازی باید مبلغ بیشتری را جهت تعمیر هزینه کرد.
تعمیرات لوله کشی فاضلاب به صورت کلی و اساسی: این نوع تعمیر معمولاً در مواقعی که لوله ها طول عمر بالایی دارند و دچار خرابی شده اند به کار می رود. با تعویض این لوله ها هزینه های تعمیر چندان زیر نبوده و باعث کاهش هزینه بازسازی میشود.
اگر روش سنتی جهت تعمیر لوله کشی انتخاب شود کل ساخت خانه به هم می ریزد و مدت زمان زیادی جهت تعمیر صرف می شود. از این رو بهتر است از روش هایی استفاده کرد که هزینه کمتری را متحمل میشوند و در کاهش هزینه بازسازی نقش به سزایی دارند.
۱۳ روش موجود برای کنترل و کاهش هزینه بازسازی ساختمان
- مراحل بازسازی ساختمان با کمک چک لیست بسیار راحت انجام می شود. معمولاً علت شکست برخی از پروژههای بازسازی نداشتن چک لیست بازسازی ساختمان است. برای بازسازی یک ساختمان داشتن برنامه دقیق باید در اولویت قرار بگیرد. در ادامه چند برنامه لازم برای بازسازی در ساختمان را شرح می دهیم.
- مشاوره با شرکت متخصص و باتجربه جهت بازسازی ساختمان: برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان حتما از شرکت های متخصص در این زمینه کمک بگیرید. راهنمایی گرفتن از افراد باتجربه باعث می شود معمار در بازسازی ساختمان نکات مهمی را مورد بررسی قرار دهد.
- انتخاب پیمانکار متخصص برای انجام عملیات بازسازی ساختمان: برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان حتما ابتدا پیمانکاری ماهر و کاربلد بیابید. یک معمار متخصص، بازسازی ساختمان را به شیوه صحیح انجام می دهد و از بروز مشکلات جلوگیری می کند.
- مشاوره با کمک یک معمار و انتخاب طرح و نقشه مناسب و استاندارد: کاهش هزینه بازسازی ساختمان نیازمند مشاوره با یک متخصص است.
- در انتخاب جنس باکیفیت صرفه جویی نکنید خرید: برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان اجناس با کیفیت و مرغوب تهیه کنید. اجناس باکیفیت منجر می شود تا قسمت های مختلف ساختمان دیگر نیاز به بازسازی نداشته باشد.
- زمان را در روند بازسازی مدنظر قرار دهید: برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان زمان باید مد نظر معمار قرار بگیرد. هر چقدر زمان کمتری صرف بازسازی شود هزینه بازسازی کاهش می یابد.
- در زمان بازسازی تغییر فصل ها را در نظر داشته باشید: در نظر گرفتن فصل ها جهت بازسازی ساختمان در هزینه های بازسازی بسیار موثر است.
- قبل از بازسازی ساختمان مجوز های لازم را از شهرداری دریافت کنید: در صورت نداشتن مجوز در فعالیت بازسازی مشکلاتی به وجود خواهد آمد که هزینه بر خواهد بود. در مقاله “مجوز بازسازی ساختمان از شهرداری” به این مورد کاملا پرداخته ایم.
- انجام برخی از کارها توسط خودتان: اگر قصد دارید در هزینه بازسازی صرفه جویی شود صاحب ساختمان باید برخی از کارها را خودش انجام دهد.
- بودجه بازسازی ساختمان را در ابتدا مشخص کنید: برای جلوگیری از هزینه های مازاد در بازسازی باید ابتدا بودجه بازسازی را مشخص کرد.
- استفاده مجدد از مصالح: می توانید از یک سری مصالحی که پس از تخریب به دست آمده مجدد استفاده کنید.
- بدون استعلام قیمت از چند راه مختلف مصالح را خرید نکنید: برای خرید محصولات قیمت مناسب باید از راه های مختلف قیمت محصولات را استعلام بگیرید.
- برای بازسازی برخی از بخش ها میتوانید از اجناس و مصالح دست دوم استفاده کنید: در بازسازی بخش هایی از ساختمان، تهیه مصالح ساختمانی دست دوم مشکلی در بازسازی ایجاد نخواهد کرد.
مراحل بازسازی ساختمان در عمران دژ چگونه است؟
برای کاهش هزینه بازسازی ساختمان مجموعه عمران دژ بهترین راهکارها و مقرون به صرفهترین آنها را به مشتریان ارائه میدهد. این مجموعه با ارائه راهکارهای مفید و مقرون به صرفه در این زمینه شما را راهنمایی خواهد کرد.
- بازدید کارشناس از ساختمان و مشخص شدن هدف بازسازی: از اهداف مهم بازسازی و نوسازی توسط کارشناس ساختمان می توان به فرسودگی ساختمان، افزایش مقاومت و یا تهیه فضای جدید ساختمان اشاره کرد.
- عقد قرارداد بازسازی ساختمان: پس از تهیه چک لیست، عقد قرارداد برای بازسازی ساختمان توسط پیمانکار و دیگر نیروهای کاری لازم است.
- تعیین بودجه برای مشخص کردن اولویت ها: پس از مشخص کردن هدف خود در بازسازی ساختمان نوبت به تعیین بودجه میرسد که مرحله بسیار مهم در بازسازی ساختمان به شمار می رود.
- ارائه طرح و ایده مورد نظر برای بازسازی داخلی ساختمان : باید برای بازسازی ساختمان خود ابتدا پیمانکار مناسب پیدا کنید تا بتواند طرح و ایده عالی ارائه دهد.
- گرفتن مجوزهای لازم برای بازسازی ساختمان: اگر بازسازی ساختمان شما جزئی است نیاز به گرفتن مجوز نیست. اما در بازسازی و ساخت و ساز بنا اگر مجوز لازم را برای بازسازی نداشته باشید، شهرداری امکان ساخت و ساز را به شما نمی دهد.
- شروع عملیات تخریب و کار بازسازی: اگر عملیات تخریب را شروع کرده اید باید بدانید ایمنی در بازسازی و یا بنای جدید را باید در اولویت کار خود قرار دهید. عدم توجه به ایمنی در عملیات تخریب ساختمان باعث خسارت جانی و مالی می شود. قبل از تخریب باید از قطع برق، گاز و آب مطمئن شد.
- اتمام بازسازی و تایید نهایی کار توسط کارفرما: زمانی که بازسازی بنای شما به اتمام رسید، باید رضایت خود را از پایان بازسازی به پیمانکار و مشاور بازسازی اعلام کنید.
جمع بندی
کاهش هزینه بازسازی ساختمان به عملکرد پیمانکار بسیار وابسته است. در مطالب بالا به این موضوع پرداخته شد که بازسازی ساختمان کمک به افزایش عمر یک ساختمان می کند.
اگر ساختمان شما قدیمی است، باید بدانید که بازسازی بنای قدیمی تا حد زیادی نوآوری و تازگی را در فضای داخلی و خارجی ایجاد میکند. در صورتی که در یک بنای نوساز نمیتوان تغییر چندانی ایجاد نمود.
همچنین در این مقاله روند کلی بازسازی خانه که توسط مجموعه عمران دژ به کاربران ارائه میشود توضیح داده شد باشد که این مقاله مفید واقع شود.
بدون دیدگاه